Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq si odnáší titul mistrů Evropy! Probojuje se na Mistrovství světa?

9. 5. 2022 | 20:02 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Málo komu z herní scény slovo Entropiq nic neřekne. Jedná se o českou organizaci v čele s úspěšným pokerovým hráčem Martinem Kabrhelem. Tato organizace se netají světovými ambicemi, jinak tomu není ani v PUBG, kde se pod touto organizaci nachází balkánská sestava. Ta si o víkendu připsala obří úspěch v podobě triumfu na PCS 6, největší evropské soutěži. Tato sestava se tak právoplatně může nazývat nejlepším celkem v Evropě.
Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Zdroj: Entropiq

PUBG Continental Series 6 byla rozdělena do dvou hracích týdnů. Dlouhé kvalifikace se účastnila spousta domácích celků, v uzavřené části mělo Česko dokonce největší zastoupení mezi zúčastněnými týmy. Do hlavní soutěže však mohly postoupit pouze čtyři nejlepší týmy. Těmi šťastnými byli SKADE, které hájí čeští hráči Nowikk a PiXeL1K, Thunder se zastoupením Doubla a Entropiq se svou zahraniční soupiskou.

Hned v prvním týdnu a úvodních 15 hrách ukázali Entropiq své kvality. Devětkrát totiž skončili mezi TOP 4 týmy a vypracovali si náskok neuvěřitelných 51 bodů. Stříbrnou pozici drželi borci z FaZe, bronz průběžně patřil hráčům Virtus.pro pod názvem Northern Lights Team (z politických důvodů, pozn. redakce). Co se týče české stopy, Thunder patřilo 13. místo a SKADE byli na 9. příčce.

Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Foto: Entropiq

V počátku druhého týdne se však Entropiqu příliš nevedlo, čehož využily ostatní týmy, které začaly ztrátu mílovými kroky dotahovat. Naštěstí pro české fanoušky, Entropiqu se poslední den podařilo získat třikrát po sobě 3. místo, což se v konečném zúčtování ukázalo jako klíčové. Tým uhájil své vedení, získal titul mistrů Evropy a také si ukrojil největší část prize poolu. Hráči si odnáší necelého 1,5 milionu korun.

Sestava české organizace udržela vedení o 18 bodů před NLT, kteří tak po roce přišli o svou evropskou neporazitelnost v nejvyšších soutěžích. SKADE i Thunder předvedli v druhém týmu z hlediska bodů lepší výkon a v konečném pořadí skončili za sebou na 9.a 10. místě. To znamená důležité body a reálnou naději na světový šampionát. Dalším důležitým eventem je GLOOT, kterého bychom se měli dočkat v červenci.

Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Foto: PUBG Esports

Cestu za titulem popisuje manažer Entropiq PUBG týmu Šimon Hradečný:

Abych dokázal popsat, jak moc sladká je tato výhra, musím se vrátit do minulosti. Když se k nám v létě minulého roku připojil tento tým, byli jsme krůček od postupu na světový šampionát, ale bohužel jsme se nedostali do grand finále PCS 5 a kvůli tomu jsme skončili jako první nepostupující tým z našeho regionu. Včerejší výhrou jsme si téměř jistě účast zajistili a nemůžeme se dočkat oznámení, kde se v listopadu sejdeme s těmi nejlepšími týmy z celého světa.

Výhra na PCS 6 je pro nás skvělá i díky tomu, čím jsme si museli projít, ať už jde o kvalifikace, nebo před nedávnem nepovedený turnaj GLOOT. I přes některá zklamání jsme tým udrželi pohromadě a nadále jej podporovali. Nyní se nám za to odměnil. Je to jeden z největších dosavadních úspěchů pro celý Entropiq a doufáme, že ve zbytku sezóny navážeme na vítěznou vlnu a podaří se nám přidat do sbírky další podobné trofeje!

Současně je třeba si uvědomit, že triumfem se Entropiq mílovým krokem přiblížil k postupu na letošní světový šampionát. Vítězstvím si připsali pořádnou nálož 450 bodů do žebříčku. Pro porovnání, v loňském roce stačilo k postupu na Mistrovství světa 275 bodů. Ač situace nemusí být stejná, získaná porce je důležitá.

Elitní česká organizace je tak blízko dalšímu velkému milníku, kvůli kterému svého času začala podporovat mezinárodní sestavy v nejednom titulu. Očekává se, že na MS z Evropy postoupí osm nejlepších týmů.

Průběžné pořadí týmů dle PGC bodů
Průběžné pořadí týmů dle PGC bodů
Zdroj: Liquipedia
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!