Přejít k hlavnímu obsahu

Pokles formy mistra? Dynamo Eclot nadále vládne Sazka eLEAGUE, SINNERS jsou až čtvrtí!

9. 5. 2022 | 13:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Základní část Sazka eLEAGUE má za sebou čtvrté hrací kolo. S výjimkou jednoho odkladu mají všechny týmy odehrány čtyři zápasy, a tak je už v tuto chvíli zřetelné, kdo jak na tom ve skutečnosti je. Suverénně největším překvapením je absence SINNERS na nejvyšších příčkách tabulky, o víkendu totiž podruhé za sebou nedokázali vyhrát.
Lukáš „capseN“ Koláčný
Lukáš „capseN“ Koláčný
Zdroj: PLAYzone / MČR

V minulém týdnu jsme vás informovali o překvapivé remíze SINNERS proti týmu Cryptova. Ostravská organizace dokázala otočit nepříznivý vývoj na Overpassu a proti čtyřnásobnému šampionovi si odnesla cenný bod za remízu. Do čela soutěže se tímto vyšvihlo neporažené Dynamo Eclot, které mělo hned v následujícím kole svést přímý boj o vedení v tabulce. Duel proti hříšníkům měl opravdu šťavnatý náboj.

BO2 série začala Ancientem, kde se podařilo SINNERS vyhrát první polovinu poměrem 8:7. Dynamo Eclot ale i nadále drželo krok a mnoho kol rozhodovaly ty nejmenší detaily. Na straně hříšníků šlo většinou o přínos Davida „forsyy“ Bílého, který svými 39 killy dotáhl na vlastních bedrech mapu do vítězného konce.

DNE se ale nevzdali a do svého soka se zakousli, první polovinu mapy Overpass dokonce vyhráli 10:5. K prvnímu map pointu se dostali za stavu 15:10, ale SINNERS se rozhodli vzdorovat. Více než tři body už ale neurvali a na světě je další remíza. Hvězdným výkonem se tentokrát prezentoval Martin „Dytor“ Handl.

Remízovým výsledkem se Dynamo Eclot udrželo v čele tabulky. Jediný bod ztrácejí ENTERPRISE a eSuba, nicméně oba tyto celky ještě nevyzvaly SINNERS, kde se leccos může zamíchat. EP v rámci těžkého závěru základní části čeká vzájemný duel také s DNE, jediné výhry dosud získali s týmy zespod tabulky.

Hříšníci aktuálně sedí na čtvrté pozici a potřebují zápasy se sousedícími týmy zvládnout, aby poprvé v historii nemuseli zažít čtvrtfinále. V poslední době se hovoří o jejich poklesu formy a na domácí scéně by se měli odrazit k lepším zítřkům. Totéž ale platí o Dark Tigers a Inside Games, kteří jsou zatím bez bodu.

Aktuální pořadí Sazka eLEAGUE
#Jméno týmuBilancePočet bodů
1. Česká republika Dynamo Eclot3-1-010 b.
2. Slovensko ENTERPRISE3-0-19 b.
3. Česká republika eSuba3-0-19 b.
4. Česká republika SINNERS2-2-08 b.
5. Slovensko Cryptova1-1-14 b.
6. Česká republika Entropiq Prague1-0-33 b.
7. Slovensko Dark Tigers0-0-30 b.
8. Slovensko ENTERPRISE0-0-40 b.
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.