Přejít k hlavnímu obsahu

Konec legendární série FIFA. Fotbalové fanoušky čeká změna, začne éra EA Sports FC

10. 5. 2022 | 18:30 EA SPORTS FC 24 Update hry
Po necelých třiceti letech skončí příběh EA Sports FIFA. Legendární fotbalová pařba obleče v roce 2023 nový kabát - EA Sports FC. Důvodem je ukončení spolupráce mezi herním vývojářem EA Sports a asociací FIFA. Změna by měla nastat v červenci 2023.
FIFA 22
FIFA 22
Zdroj: EA Sports (s povolením)

FIFA, FIFA Football, EA Sports FIFA a nyní EA Sports FC. Taková je evoluce názvu nejhranější fotbalové hry historie. Od roku 2023 poprvé bez čtyř písmen - FIFA.

O konci licencování se spekulovalo již v minulém roce, kdy internetem kolovaly zprávy o ukončení spolupráce mezi EA Sports a FIFA. Rebrand měl přijít v roce 2023. Informace se nyní ukazují jako pravdivé. Fotbalová asociace měla po vývojáři chtít přibližně jednu miliardu dolarů za čtyřletý cyklus mezi světovými šampionáty. To bylo pro EA Sports příliš.

„Příští rok se EA SPORTS FC stane budoucností fotbalu od EA SPORTS. Spolu s našimi více než 300 licenčními partnery napříč sporty jsme připraveni jménem všech fotbalových fanoušků na celém světě pozvednout globální fotbalové zážitky na novou úroveň,“ stojí v oficiálním prohlášení EA Sports. „Vše, co máte na našich hrách rádi, bude součástí EA SPORTS FC - budou zde stejné skvělé zážitky, režimy, ligy, turnaje, kluby a sportovci,“ uklidňuje fanoušky Cam Weber z EA Sports.

Štítky: fifa, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).