Přejít k hlavnímu obsahu

SHOCK rozjel bomby a SINNERS to dokázali! Spolu s Entropiqem postupují do play-off ECL

12. 5. 2022 | 08:50 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Challenger League má za sebou polovinu skupinové fáze. Po úspěchu Movistar Riders a 1win se čekalo, jak dopadne skupina B. V ní se totiž nacházely dvě české organizace a došlo i k pikantnímu střetnutí mezi SINNERS a Entropiqem. V konečném zúčtování je však nejdůležitější, že oba celky to dokázaly dotáhnout do play-off.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Skupinu B odstartovali rychlou výhrou hráči Entropiqu. S velkým klidem přehráli Team Finest a čekali, jak dopadne druhý úvodní duel. V něm se SINNERS postavili ECSTATIC a šlo o vyrovnaný souboj. Dánové hravě zvládli první mapu Vertigo (9:16), na následném Ancientu však začal zářit David „forsyy“ Bílý, který v prodloužení pomohl sérii srovnat (19:16). Její otočení se podařilo dokonat na mapě Inferno (16:10).

Všichni čeští fanoušci očekávali velký šlágr o první postupové místo z této skupiny. Opak byl ale pravdou. Entropiq vlétl na SINNERS ve velkém stylu a hráči liberecké organizace se jen jednou za celou sérii zmohli na výhru více bodů po sobě. Vertigo skončilo 16:3, Ancient pak 16:7. Hříšníci se na serveru neměli od čeho odrazit a ruská sestava se prezentovala opravdu dominantně, týmově i po individuální stránce.

Po tomhle debaklu se však SINNERS nesesypali. Oddechli si a následující den byli připraveni na opětovný souboj s ECSTATIC. Dánové totiž vyřadili Finest poměrem 2:1. Tentokrát se vzájemný duel dostal do prodloužení již na první mapě Inferno, kde ho 40 killy a parádním výkonem ukončil Max „SHOCK“ Kvapil (22:20). Ve své jízdě spolu s celým týmem pokračoval i na Overpassu (16:7) a postup do další fáze je na světě!

Dění v lize bude pokračovat skupinou C, kde najdeme účastníky Majoru z Copenhagen Flames a trojici silných týmů a dlouhodobých účastníků ECL AGO, SAW a Falcons Esports. Skupinovou fázi na konci měsíce uzavře déčko, kde budou usilovat o postup organizace HEET, Sprout a K23 spolu s ex-MAD Lions.

Náš stream si nyní oddechne, ale komentátoři budou na vyřazovací část náležitě připraveni. Pokud ho ještě nemáte, tak si dejte follow na twitch.tv/playzonecz, ať vám nic neuteče! SINNERS i Entropiq moc dobře vědí, jaké je to bojovat o nejvyšší příčky v této soutěži, tak si to v červnu nenechte ujít spolu s námi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.