Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE slaví postup, Astralis zklamali. Kdo se utká o poslední tři místa v top 16 PGL Majoru?

12. 5. 2022 | 11:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí hrací den PGL Majoru v Antverpách rozhodl o osudu dalších šesti týmů. Do šťastné poloviny patří světová trojka ENCE, překvapení ve formě Spirit i Outsiders. Naopak s Belgií se loučí turecká pětice Eternal Fire, americké Complexity i první mongolský tým historie Majorů IHC. Ve čtvrtek se rozhodne o obsazení posledních třech míst.
Emoce ENCE po postupu
Emoce ENCE po postupu
Zdroj: Luc Bouchon | PGL (se souhlasem)

Jeden z největších favoritů PGL Majoru ve Stockholmu překvapení nedovolil. ENCE využili druhou šanci na postup do Legends Stage. Proti G2 Esports to nevyšlo, Bad News Eagles už třetí tým světa neporazili. ENCE jsou tak úspěšně v Legends Stage.

Do té se probojovali také Outsiders. Východoevropský celek není v posledních dnech ve své kůži. Nikdo tak neví, jaká bude situace v týmu po Majoru. Proti forZe se však dokázali zkoncentrovat a i přes prohranou první mapu dokázali postoupit.

Třetí, poslední středeční vstupenku do Legends Stage, pro sebe získali Spirit. Snad největší překvapení turnaje nedalo dánským Astralis šanci. Celek, který mimo jiné v kvalifikaci nestačil na SINNERS, přijel do Belgie v exkluzivní formě. Kde skončí zběsilá jízda Spirit?

Lukas "gla1ve" Rossander
Lukas "gla1ve" Rossander
: Joao Ferreira | PGL (se souhlasem)

S Antverpami se zároveň rozloučila trojice mančaftů: Eternal Fire, Complexity a IHC. Zde se o žádném větším překvapení hovořit nedá.

Turecká skvadra byla v zápase proti MIBR mírně horším týmem. Mapy byly vyrovnané, nešlo tak rozhodně o žádný jednostranný masakr. Jenže Brazilci dokázali v důležitých momentech soupeře přehrát. Podobně probíhal i americký souboj mezi Complexity a Liquid, kde uspěl 13. tým světa.

Po parádní bitvě padli také IHC. Mongolský celek se postavil legendám z Imperial. Dostali se na třetí mapu, na té nakonec prohráli.

Ve čtvrtek se rozhodne o posledních třech postupujících. Kdo doplní třináctku v Legends Stage?

Harmonogram PGL Major Antwerp - 12. května
ČasFormátTýmy
12:00BO3Astralis - Liquid
15:45BO3Bad News Eagles - MIBR
19:30BO3forZe - Imperial
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).