Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci jásají! DreamHack Summer bude hostit Fortnite

12. 5. 2022 | 11:20 Fortnite Turnaj
Čekání to bylo dlouhé, ale konečně nastal ten čas. Přichází velká LAN událost ve Fortnite, na kterou se můžeme těšit a hrát ji může kdokoli!
vítěz MrSavage na DreamHack Anaheim 2020
vítěz MrSavage na DreamHack Anaheim 2020
Zdroj: DreamHack

DreamHack oznámil, že bude hostit dva otevřené turnaje ve Fortnite na herním festivalu DreamHack Summer ve švédském Jönköpingu ve dnech 18.–21. června 2022. Jeden ve standardním režimu battle royale a jeden v hráči oblíbeném Zero Build. Abyste se mohli zúčastnit, potřebujete LAN vstupenku, která aktuálně začíná na 1099 SEK zhruba tedy 2 600,- Kč. Tato vstupenka také umožňuje přístup do dalších prostor festivalu, na koncerty a aktivity atd. Oba turnaje se budou hrát v sólech s prize poolem téměř dva a půl milionu korun pro každý z nich. Jeden z nich bude využívat klasický režim se stavěním a druhý pak režim Zero Build.  Turnaj připadá na začátek nové sezóny, takže doufejme i v zábavnou meta!

„Jsme nadšeni, že můžeme naší komunitě opět nabídnout možnost soutěžit ve Fortnite. DreamHack a Fortnite se perfektně slučují, protože obě značky se zaměřují na to, aby naší komunitě poskytly skvělý zážitek, a možnost znovu se sejít a přinést tyto prestižní, a přesto zábavné turnaje do Švédska, je úžasná.“ řekl Artem Bykov, generální ředitel, Game Management ve společnosti ESL Gaming.

Benjyfishy a mamabenjyfishy během DreamHacku
Benjyfishy a mamabenjyfishy během DreamHacku
Foto: DreamHack

DreamHack pořádá pro komunitu velké turnaje Fortnite od roku 2019, z nichž první dva se konaly během DreamHack Winter 2019 a DreamHack Anaheim 2020. Během pandemie se soutěž DreamHack Open Featuring Fortnite přesunula do online a po celou dobu trvání lákala davy hráčů z různých regionů.

S takto slušným cenovým fondem a slávou DreamHacku je pravděpodobné, že do Švédska poletí nejlepší profesionálové a týmy z celého světa. Můžeme dokonce zřejmě počítat i s velkými tvůrci obsahu a streamery, kteří podniknou cestu do Švédska na turnaj v Zero Build.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.