Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilská show! Legendy bojují dál, favorité zvládli zápasy o postup

17. 5. 2022 | 11:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Příběh nekončí. Jedny z největších hvězd v historii světového Counter-Striku se dál rvou o postup do play-off. Imperial v pondělním mači o přežití přehráli Cloud9. Do úterního programu náhlednou díky druhé výhře také Vitality a G2. Z horních pater pak na skóre 2-2 padli FURIA, Copenhagen Flames a Heroic.
Radost Imperial
Radost Imperial
Zdroj: Stefan Petrescu / PGL (s povolením)

Zběsilá jízda brazilských legend pokračuje. Imperial v čele s Gabrielem „FalleN“ Toledem a Fernandem „fer“ Alvarengou si po výhře nad Liquid poradili i s jedním z turnajových favoritů Cloud9. S ruským celkem se počítalo do play-off jako s jistotou, jenže Legends Stage týmu absolutně nevyšla. Jediný triumf přišel proti Outsiders, jinak se C9 hrubě nedařilo. Prohra 1-2 s jihoamerickou skvadrou bylo poslední ránou.

S turnajem se loučí také další horký adept na top 8. BIG postoupili z kvalifikační soutěže bez zaváhání, v Antverpách se od nich čekaly velké věci. Jenže tři prohry v řadě s Natus Vincere, FURIA a Vitality poslaly Němce domů.

Třetím mančaftem, jenž se v pondělí s turnajem rozloučil, jsou Outsiders. Ti nestačili na G2, kteří tak prozatím odvrátili katastrofu v podobě vypadnutí před play-off. Mají další šanci. V úterý proti FURIA.

Výsledky PGL Majoru 16. května
CPH Flames1-2FaZe
BIG1-2Vitality
NIP2-0FURIA
G22-1Outsiders
ENCE2-1Heroic
Cloud91-2Imperial

V pátém rozhodujícím kole se tak ukáží hned dva brazilské celky. Zatímco Imperial by se zařadili mezi největší překvapení v nedávné historii Major turnajů, u FURIA jde o jasný cíl. Postup do play-off není nadstavba, ale rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. 

Hned v prvním špílu úterních bojů se potkají Vitality a Heroic. Pro mnohé dvě jasné volby v Pick'Em si to dnes rozdají o víkendové představení před tisícovkami fanoušků. Mírným favoritem jsou Dánové, jenže pokud Vitality zapnou všechny motory, jen těžko se zastavují.

Poslední utkání bude patřit Copenhagen Flames a již zmiňovanými Imperial. CPH Flames byli za stavu 2:0 ohromně blízko top 8, ještě postupný pád je poslal až do pátého kola. Bude to tuhý boj.

Kdo zabere tři zbývající místa v play-off? Přímé přenosy z PGL Majoru můžete sledovat na kanálech PGL a PGL_csgo. Česko-slovenský komentář přináší Eleaguecz.

Harmonogram PGL Major Antwerp - 17. května
ČasFormátTýmy
12:00B03Heroic - Vitality
15:45B03G2 - FURIA
19:30B03Copenhagen Flames - Imperial
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).