Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilec v barvách českého týmu? Brzy možná realita!

17. 5. 2022 | 18:20 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS:GO Online je velkou událostí a týmy udělají maximum, aby uspěly. Aktuálně známe jen tři účastníky hlavního turnaje, ale již dnes večer poznáme čtvrtého. O poslední pozvánku si totiž zahrají eSuba a Entropiq Prague, kteří mají v MČR klasifikaci bodovou shodu, přičemž druhý jmenovaný celek se s největší pravděpodobností vytasí s opravdu zajímavým jménem.
João "horvy" Horvath (druhý zleva) si zahrál s velkými ikonami
João "horvy" Horvath (druhý zleva) si zahrál s velkými ikonami
Zdroj: osobní archiv horvyho

SINNERS, ENTERPRISE a Dynamo Eclot. Tak zní aktuální trojice účastníků Tipsport CS:GO Online, kde se bude bojovat o půlmilionu korun. V Bratislavě vypálil všem rybník tým Apeks, tentokrát si to domácí elita rozdá jen mezi sebou. Složení turnaje doplní ještě čtvrtý pozvaný tým a kvarteto z uzavřené kvalifikace.

V její otevřené části budeme v sobotu hledat posledního vyzyvatele, ještě předtím ale proběhne vyhrocený duel o čtvrtou přímou pozvánku. Entropiq Prague a eSuba totiž mají po úvodní části sezóny shodný počet MČR bodů, pražská sekce Entropiqu se po výbuchu na Slovensku o slovo přihlásila díky postupu v ESEA Advanced. Jelikož jde o rozhraní mezi 4. a 5. místem, tak se týmy musejí o slot porvat.

Rozstřelový zápas proběhne v úterý 17. května od 17:00. Kdo vyhraje, ten má jistou místenku v hlavním turnaji. Kdo v BO3 střetnutí padne, toho čeká neúprosná boj s hladovými vlky z řad širší konkurence. Duel bohužel nenabídne oficiální přenos, obě organizace ale mají volnou ruku v případě vlastního vysílání.

Hodně zajímavé jsou však sestavy, které při uzávěrce oba týmy nahlásily. Esuba se o slot v hlavním turnaji popere s pátým hráčem v podobě Martina „zur1s“ Slámy, který opustil AWP a namísto Lukáše „sAvana1“ Lintnera zkouší hrát roli riflera. V barvách eSuby se již představil v různých soutěžích, takže se z obyčejného hostování pomalu stává zkušební doba. V Sampi.Tipsport by už smluvně neměl být nijak vázán.

Ještě zvučnější jméno ale najdeme na straně Entropiq Prague. Nejde totiž o domácího hráče, ale trenéra, a ještě k tomu zahraničního. Pražský celek pro Tipsport CS:GO Online nahlásil jako kouče João „horvy“ Horvatha, který si v minulosti zahrál s opravdu velkými jmény světové scény a blízko měl také k Majoru. V Entropiq Prague naposledy tuto roli zastával manažer Vojtěch Petr, čistokrevný trenér týmu dlouho chybí.

23letý Brazilec se při působení v NLG potkal s Michalem „leckr“ Kadlíčkem, což je konec konců stejný případ jako u Michaela „sesL“ Higatzbergera, jenž posílil Entropiq Prague nedávno. Horvy sice za poslední sezóny prostřídal nespočet týmů, ale dosud nikde oficiálně nekoučoval. Je tak otázkou, co tímhle krokem EIQ zamýšlejí. Je tak možné, že jde o jeden z mnoha pokusů, které veřejnost plně pochopí až časem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.