Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilci nepostoupili jen do play-off Majoru, ale také na Tipsport CS:GO Online. O koho jde?

18. 5. 2022 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý velký turnaj domácí sezóny se blíží. Po včerejším večeru navíc známe rovnou polovinu účastníků, proběhl totiž rozstřel o poslední přímou pozvánku. Proti sobě se postavily týmy eSuba a Entropiq Prague, přičemž oba tábory se vytasily s novou tváří.
João "horvy" Horvath
João "horvy" Horvath
Zdroj: Immortals

SINNERS, ENTERPRISE a Dynamo Eclot do včerejška vypjatě čekali, kdo se stane dalším účastníkem Tipsport CS:GO Online. Esuba a Entropiq Prague totiž po úvodní části sezóny drží v MČR klasifikaci dělené 4. místo, takže musel následovat rozstřel. Ve hře byla jistota, kterou týmy po změnách potřebují.

Jak už je v posledních týdnech zvykem, eSuba se v tomhle zápase vytasila s Martinem „zur1s“ Slámou. Bývalý hlavní sniper Sampi.Tipsport si v rámci zkoušky osvojuje roli riflera, protože modrá krev hledá nástupce Lukáše „sAvana1“ Lintnera. Zur1sovi ale nová role sedí, což se ukázalo i v duelu s EIQ Prague.

Série začala mapou Vertigo, kde svěřenci Michala „leckr“ Kadlíčka lépe zvládli T stranu a šli do vedení 9:6. Na straně eSuby však nejlépe pálil právě zur1s a dopomáhal k vyrovnanému průběhu. Za stavu 12:13 však Entropiq Prague vyhráli důležitý nákup a už tuhle mapu nepustili. Hlavním strůjcem vedení v sérii byl Michael „sesL“ Higatzberger, který ukazuje, že si jej jako nového snipera vybral pražský celek právem.

EIQ Prague si momentum přenesli také na Mirage, kde šli rychle do vedení 9:2. Do změny stran si ale za CT připsali už jen jeden bod a vše bylo stále otevřené. Stahovat skóre se eSubě dařilo i díky tomu, že se mohli za obranu opřít o opravdu špičkový double AWP setup. Ani ten ale nestačil. Entropiq Prague opět zvládli koncovku na jedničku a druhou mapu, a tím i postup, urvali nejtěsnějším možným výsledkem 16:14.

Zaměřit bychom se však chtěli také na to, jaké nové tváře jsme mohli vidět na straně Entropiq Prague. Zmíněného sesLa i Jonase „j1NZO“ Jalowského už všichni známe, kapitán leckr si však vyhlédl ještě jednoho bývalého spoluhráče, se kterým se spolu se sesLem potkal při angažmá v německé organizaci NLG.

Řeč je o trenérovi, kterého pražský celek už dlouho hledá – stejně jako svoji novou tvář po odchodu Allana „Rejin“ Petersena, jehož mise se dá s odstupem času vyhodnotit jako neúspěšná. Přesně před měsícem bylo vyhlášeno výběrové řízení a nyní to vypadá, že první kandidát míří do EIQ Prague minimálně na zkoušku.

Znalci světové CS:GO scény už z náhledového obrázku poznali, že jde o João „horvy“ Horvatha. 23letý Brazilec se před čtyřmi lety snažil po boku Ricarda „boltz“ Prasse nebo Lucase „steel“ Lopese postoupit na Major, mimo to se představil ve třech sezónách slavné ESL Pro League, kde si zahrál pro změnu s João „felps“ Vasconcellosem a Vitem „kNgV-“ Giuseppe. Jde tedy o postavu s opravdu bohatou historií.

V roli aktivního hráče v posledních letech vystřídal opravdu hodně týmů, a dalo by se říci, že se hledá. Proto se dost možná uchýlí ke zcela nové roli. Trenérem totiž ještě nikdy nebyl. Od chvíle, co Imperial Esports propustili bývalý tým a naverbovali legendy, které do včerejšího večera bojovaly na PGL Majoru, je však bez angažmá. Pokud mu na stole přistála nabídka od bývalého kolegy leckr, tak jej to zřejmě zaujalo.

Horvy se v soupisce Entropiq Prague pro Tipsport CS:GO Online objevil jako překvapení, ve včerejším duelu s eSubou už však byl přítomen na serveru. Dle našich informací není brazilský kouč v pražském celku nijak upsaný, je tedy možné, že jde o pouze jednu z možností. Ale třeba to pro EIQ bude konečně ta správná.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.