Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalový youtuber a streamer dokonal životní přestup. Magician si zahraje za Spartu

30. 5. 2022 | 15:55 Přestup
Fotbalových youtuberů není na domácí scéně mnoho. Jeden z nich je ale i náruživým hráčem a aktivním tvůrcem obsahu na mnoha sociálních sítích. Vystupuje pod přezdívkou Magician. Jeho hlavní životní náplní je však samotný fotbal, který mu jde ještě podstatně lépe. Po úspěšné sezóně byl navíc právě dnes odměněn životním přestupem.
Jan Mejdr s Tomášem Rosickým
Jan Mejdr s Tomášem Rosickým
Zdroj: AC Sparta Praha

Tvůrce s přezdívkou Magician začínal natáčet videa před více než šesti lety. Odchovanci pražské Sparty se v té době nedařilo naplno prosadit ve světě fotbalu a právě díky obsahu na YouTube začal objevovat novou cestu. V prvních letech tvorby se ještě nevědělo, kým ve skutečném životě Magician je. Internet jej prostě znal jako jednoho z mnoha tvůrců herních videí a fanoušci netušili, kdo opravdu Jan Mejdr je.

V době, kdy po působeních v pražských klubech hrál za FK Baník Sokolov, se však rozhodl svůj content proměnit a začal se věnovat videím, kde byl vidět. Konečně tak mohl využít svých fotbalových dovedností. Tvůrce s dnešním počtem 104 tisíc odběratelů na YouTube začal dělat například experimenty, kdy se stravoval jako Michael Phelps nebo spal jako Cristiano Ronaldo. Dodnes jde o jeho nejpopulárnější videa.

Rozvoj mu pomohl také v jeho fotbalové kariéře. Předloni přestoupil do Hradce Králové a sezóna 2020/2021, jak sám říká, byla pro něj přelomová. Se svými spoluhráči ovládli druhou nejvyšší českou soutěž a dokázali postoupit mezi elitu. Jan „Magician“ Mejdr si nenechal tuto příležitost ujít a pro své fanoušky natočil také jedno z vysoce oblíbených videí „Cesta za Titulem“.  Všichni tak mohli nahlédnout do života fotbalisty.

S hradeckým klubem se neztratil ani v nejvyšší lize, ba dokonce patřil mezi nejdůležitější hráče. Krátce po svých 27 letech se tak fotbalista, který svého času platil za nadějného youtubera a dodnes platí za občasného streamera, dočkal životního přestupu. Jeho výkony mu vysloužily nabídky nejlepších českých týmů, odchovanec pražské Sparty se však rozhodl k návratu domů, kde začne psát novou etapu své kariéry.

Pokud Jan Mejdr nezanevře ani na své alterego Magician, určitě se jeho sledující dočkají ještě lepšího obsahu. Udržet si vysokou frekvenci kvalitních videí, při hraní na nejvyšší úrovni, však nebude jednoduché.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.