Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG má první obří skalp! Na českou hvězdu byl krátký i nejlepší hráč světa

15. 6. 2022 | 21:11 Counter-Strike 2 Reportáž
BLAST Premier Spring Finals započal prvními zápasy. Všichni čeští fanoušci však čekali na jeden jediný duel – OG s českou superstar Adamem „NEOFRAG“ Zouharem v úvodním šlágru svého počínání Natus Vincere. A po zápase můžeme říct, že to byl opravdový banger!
OG v Lisabonu
OG v Lisabonu
Zdroj: BLAST Premier

Jarní finále BLAST Premier nabízí pětidenní bitvy světové špičky. Mezi šesticí účastníků najdeme tři nejlepší týmy světa a další jiné silné sestavy. Vedle nich se nachází také OG, jenž ve skupinách uspěli ještě ve starém složení. Oni se však ničeho nebojí a s novými posilami se chtějí porvat o úspěch. Ničemu nevadí ani fakt, že vedle dvou nových tváří Macieje „F1KU“ Miklase a Adama „NEOFRAG“ Zouhara nastoupí semifinalista Majoru Abdul „⁠degster⁠“ Gasanov, náhradník za nemocného Mateusze „mantuu“ Wilczewského.

Úvodní duel turnaje proti sobě svedl FaZe Clan a brazilské outsidery paiN Gaming. Jasný výsledek 2:0 zde nikoho nepřekvapil. Jako další následovalo měření sil mezi G2 Esports a týmem Vitality, který dospěl až do třetí mapy. Suverénní palebná síla na straně G2 ale dotáhla tento mač do vítězného konce.

BLAST Premier
BLAST Premier
Foto: PLAYzone

Poté už ale přišla na řadu velká bitva mezi OG a Natus Vincere. Ani ukrajinský soupeř nepřijel do Lisabonu v plné síle, po konci Kirilla „Boombl4“ Mikhailova NAVI aktuálně testuje Viktora „sdy“ Orudzheva. Pro 25letého střelce jde o životní šanci, do možné nové etapy své kariéry však nevstoupil vítězně.

Do nevyzpytatelného duelu lépe vstoupili NAVI, když především díky čisté CT straně porazili OG jasně 16:7. Všem dnům konec ale nebyl. Evropská organizace nesložila zbraně a dokázala soupeři sebrat pro změnu jeho volbu Mirage. Také tady hrály obranné strany prim. Rozhodovat se tak muselo na Ancientu. A právě tady se naplno rozstřílel NEOFRAG! Česká hvězda na závěrečné mapě série nasbírala přes 100 průměrného poškození na kolo a dokráčela k nejlepšímu ratingu zápasu. Výsledek? 16:13 a celkově 2:1 pro OG.

Posílená, ale nekompletní sestava si tak hned díky prvnímu zápasu zajistila play-off. Stále však může postoupit přímo do semifinále, k čemuž bude potřeba zvládnout i druhý zápas. V něm se OG postaví ve čtvrtek od 20:00 vítězi posledního středečního duelu ENCE vs. BIG. Celý tento turnaj díky partnerům KFC, DEV1S a HAL3000 vysíláme živě na twitch.tv/playzonecz, tak nezapomeňte přijít podpořit své oblíbence.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.