Přejít k hlavnímu obsahu

Jízda jako z pohádky! NEOFRAG s týmem OG skolil druhý nejlepší tým světa

17. 6. 2022 | 11:27 Counter-Strike 2 Reportáž
Jarní finále okruhu BLAST Premier má za sebou skupinovou fázi. Tenhle turnaj je pro české fanoušky opravdu speciální, protože česká hvězda Adam „NEOFRAG“ Zouhar zde zažívá premiéru mezi absolutní světovou elitou. A že si nevede vůbec špatně! Jeho tým OG totiž i s náhradníkem dokázal porazit dva opravdové giganty a zahraje si o medaile.
OG v Lisabonu
OG v Lisabonu
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Spring Final probíhá od středy a celý průběh pokrýváme díky našim partnerům KFC, DEV1S a HAL3000 s oficiálním českým a slovenským komentářem na twitch.tv/playzonecz. Tím ale česká stopa v turnaji nekončí. Vydařený průběh zažívá Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který debutuje v týmu OG.

Evropská organizace vstoupila do turnaje parádní výhrou nad Natus Vincere v čele s Oleksandrem „s1mple“ Kostylievem. NEOFRAG při výhře 2:1 byl dokonce statisticky nejlepším hráčem zápasu. Po prvním cenném skalpu si OG, nouzově hrající s narychlo sehnaným náhradníkem v podobě ruského snipera Abdula „⁠degster⁠“ Gasanova, však neřekli dost. Mladá krev v sestavě chce víc a dokázala to hned v dalším duelu.

BLAST Premier
BLAST Premier
Foto: PLAYzone

Druhým soupeřem OG byli ENCE, kteří v úvodním dni porazili BIG. Oba týmy měly jistotu play-off, ve hře byla však přímá místenka do semifinále. Závěrečná série čtvrtečního dne začala na mapě Dust2, jejíž výběr dokázali OG potvrdit na jedničku. Klíčovým střelcem byl náhradník degster, který jen s AWP na této mapě nastřílel neuvěřitelných 22 fragů. Na Vertigu se už přidal celý tým a ENCE neměli na OG nárok. Po výhrách 16:13 a 16:9 bude tedy nová evropská mašina čekat, jak dopadnou čtvrtfinálové duely.

Pavouk je však neúprosný a další soupeř OG vzejde ze dvojice FaZe Clan, Natus Vincere. Poté, co NAVI proti OG zakopli a následně postoupili ze třetího místa, vyzvou jako třetí nejlepší tým světa aktuální jedničku. FaZe svoji skupinu překvapivě neopanovali, když ve čtvrteční bitvě nestačili na G2 Esports. Ať už se utkají s kýmkoliv, takové zápasy potřebuje NEOFRAG jako sůl, a hlavně jich takových přijde ještě desítky, pokud OG navážou na výkony z BLAST Premier i v dalších turnajích. Jen škoda, že nezamíří na IEM Cologne.

Tak jako skupinové dva dny, tak i celé play-off vám přineseme živě z našeho studia ve Vodafone PLAYzone Areně, kam můžete i vy sami přijít fandit svým oblíbencům ze světové scény. Ale hlavně Neofragovi, jehož semifinále odpálí sobotní program! Páteční i sobotní stream začíná v 16:30, nedělní vyvrcholení v 18:30.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.