Přejít k hlavnímu obsahu

Jaro končí v Cryptově. Chceme být TOP 3 na CZ/SK scéně, říká šéf organizace

23. 6. 2022 | 15:33 Counter-Strike 2 Přestup
Řada domácích týmů lokální špičky už v letošním roce musela udělat minimálně jeden zásah do sestavy. Cryptova patřila od svého únorového oznámení mezi světlé výjimky, ani ona ale nepřežije letošní rok beze změny. Smlouvu na druhou polovinu letošní sezóny se vedení rozhodlo nenabídnout Peterovi „jaro“ Rauchovi. Nová posila však zatím známa není.
CS:GO tým Cryptova
CS:GO tým Cryptova
Zdroj: Cryptova

Cryptova v letošním roce nechyběla na většině velkých domácích soutěží. Po prvotním neúspěchu postoupila na Tipsport CS:GO Online, díky divoké kartě vlétla do Sazka eLEAGUE, kde v základní části dokonce získala skalp vyhrané mapy proti SINNERS a i díky tomu postoupila do play-off. Vedle vystoupení v turnaji Y-Games PRO Series se týmu podařilo kvalifikovat i na mezinárodní turnaj CEE Champions.

Sestava se vyvíjela a posouvala kupředu, tempo však nejspíše nebylo dostatečné. Proto dnešním dnem oficiálně dochází ke změně. Fanoušky dnes oznámený krok přitom zřejmě překvapí. Neprodloužení smlouvy na Twitteru ohlásil někdejší mistr České republiky Peter „jaro“ Rauch. Ten byl součástí sestavy od 1. února, v týmu se potkal s dřívějšími spoluhráči, ale i přesto si za týden bude muset hledat nové angažmá.

CEO organizace, Michael Blažík, situaci vysvětlil následovně: „S koncem června nastává i konec hráčských smluv. Naše CS:GO sekce prodělala za poslední půl rok velký progres a v mnohém nás velmi mile překvapila. Při nastavování cílů pro další polovinu roku a s výhledem do další budoucnosti jsme byli zase o něco ambicióznější, a v rámci toho jsme samozřejmě řešili i jednotlivé hráče. Jarovi končí smlouva a po dlouhých debatách, jak by náš tým měl dále vypadat, jsme se rozhodli, že na pozici Jara uděláme změnu. Proto jsme mu už novou smlouvu nenabídli.“

Co se všechno se v Cryptově ale změní, to zatím známo není. Nemusí totiž jít jen o změnu jednoho hráče a dá se očekávat, že vedení bude monitorovat situaci na trhu. „Nyní se chceme posunout zase o kus výše a i proto chystáme ještě další změny, které nás k naplnění těchto cílů mají zas o něco přiblížit,“ řekl Blažík. „Obecně jsme s první polovinu roku v CS:GO spokojeni, svými výkony jsme zařadili mezi širší domácí špičku, kam si myslíme, že patříme. Výhledově chceme být určitě TOP3 na CZ/SK scéně, jdeme však postupně,“ uzavřel šéf Cryptovy.

Aktuální složení Cryptovy:

 Slovensko Martin „MAXX“ Smolár
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Marek „kinzo“ Bílek

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.