Přejít k hlavnímu obsahu

Nová hvězda ve hře. Stane se Zero novým pátým hráčem SINNERS?

4. 7. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Za oponou česko-slovenské scény se peče nejočekávanější přestup léta. Hledání nového pátého hráče SINNERS se zdá být u konce, Tomáš „Tomkeejs“ Tomka se po letní pauze vrátí do role kouče. Hvězdného Adama „NEOFRAG“ Zouhara by měl nahradit zkušený slovenský hráč z týmu GamerLegion. Se zákulisními informacemi šel s kůží na trh jako první portál Eplayer.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: PGL Esports

Už několik týdnů uplynulo od odchodu NEOFRAGA do týmu OG. Česká jednička a dvojnásobní mistři ČR SINNERS od té doby hrají s trenérem Tomkeejsem v roli aktivního hráče. S hledáním náhrady se rozhodli počkat do léta, nyní se ale zdá být hotovo. Podle všeho měl v síti hříšníků uvíznout Patrik „Zero“ Žúdel, který by se tím pádem stal vůbec prvním slovenským CS:GO hráčem v úspěšné organizaci z Liberce.

23letý člen týmu GamerLegion je jedním ze čtyř slovenských hráčů, kteří to kdy dotáhli na nejvyšší CS:GO metu – samotný Major. Od ELEAGUE Majoru v Atlantě sice uplynulo více než pět let, Zero však stále působí výhradně na mezinárodní scéně. Jak se ale nyní zdá, jeho návrat do domácích barev je na spadnutí. V minulosti oblékal dres nEophyte, Fraternitas, Inside Games či na jaře roku 2020 ENTERPRISE.

Podle zákulisních informací, které jako první uveřejnil portál Eplayer.sk, je totiž zkušený střelec domluvený na přestupu do SINNERS. Jeho dosavadní zaměstnavatel GamerLegion prochází změnami a Zero už zřejmě nebude součástí jeho další etapy. V německé organizaci strávil nepřetržitě poslední dva roky. Maximum si zažil s letošní z většiny švédskou sestavou, tedy 24. místo na světovém žebříčku.

Nejúspěšnější etapu své kariéry napsal Zero při působení v HellRaisers, kdy se dostal na ELEAGUE Major i s Martinem „STYKO“ Stykem. Právě oba tito slovenští hráči mohli začít být skloňování jako potenciální posily SINNERS, protože ceny za domácí hráče pro ně začaly být skoro až neakceptovatelné. Mělo by jít i o důvod, proč se hříšníkům nejspíše nepodařilo pokročit v případě akvizice Filipa „AJTT“ Dolenského.

Pokud bude přestup skutečně dotažen, na oznámení si ještě nějakou chvíli zřejmě počkáme. O tomto víkendu čeká SINNERS vystoupení na polském Superpoháru v Gdyni, kde vyzvou Endpoint, SKADE a domácí Illuminar Gaming ještě s Tomkeejsem. A co dále? Zero přišel do GamerLegion přesně 13. července 2020, takže i jeho konec smlouvy může být teoreticky na spadnutí. Uvidíme tedy, kde nakonec bude pravda.

Jak by mohla vypadat nová sestava SINNERS?

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.