Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední aktualizace byla nejdůležitější za poslední rok. Epic Games podvodníkům vyrazil dech

7. 7. 2022 | 08:47 Fortnite Update hry
Poslední aktualizace byla důležitější, než se na první pohled může zdát. Vše začalo nevinnou zprávou, že Epic Games si je vědom toho, že uživatelé s Windows 7 nemohou nyní hrát Fortnite a na chybě pracuje.
Anti-cheat zamířil do Fortnite
Anti-cheat zamířil do Fortnite
Zdroj: Epic Games

Komunitu to zprvu spíše pobavilo, protože upřímně, kdo dnes ještě používá Windows 7? Rozuzlení je však tou nejlepší zprávou pro všechny. Epic Games v nejnovější aktualizaci přidal další anti-cheat do hry. Jedná se již o třetí anti-cheat software s názvem Hyperion a připojuje ke dvěma současným EasyAntiCheat a Battle Eye.

Populární leaker HYPEX oznámil, že to je důvod, proč uživatelé na Windows 7 momentálně nemohou hrát.
 

Podvádění bylo ve Fortnite vždy problémem, zejména pokud jde o turnaje. Poslední dobou jsme svědky toho, že se žebříčky mění kvůli dodatečnému odstranění hackera, a to i dokonce v mnohamilionových soutěžích jako je FNCS. Na druhou stranu je potřeba říct, že zrovna Fortnite je v boji s hackery velmi aktivní. Kdo někdy zapnul i jiné populární střílečky mi jistě dá zapravdu. 

Hyperion vyrábí společnost s názvem Byfron Technologies. Tento tým se již dříve spojil s dalšími významnými vývojáři včetně Riot Games a Blizzard Entertainment. Podle webu Byfron poskytuje Hyperion možnost manipulace s kódem, blokuje aplikace třetích stran a omezuje statickou analýzu s úplným binárním šifrováním Nerozumíte tomu? Já taky ne, ale vypadá, že funguje. Překvapivá implementace údajně zaskočila řadu nepřipravených podvodníků a zabanovala je dříve, než stačili zareagovat.

Je velmi pravděpodobné, že Epic Games a Byfron spolupracovali na vytvoření unikátního anti-cheatu pro Fortnite. Doufejme, že zabere na delší dobu a všichni tak zase jednou budeme mít stejnou šanci na výhru. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.