Přejít k hlavnímu obsahu

Z české organizace přímo do ENCE? Ex-hráč ENTERPRISE je hlavní hvězdou nového projektu

12. 7. 2022 | 10:17 Counter-Strike 2 Přestup
Akademie hlavních týmů jsou na světové scéně stále populárnější. Nejúspěšnější „B tým“ má ve svých strukturách německá organizace MOUZ, která už si z něj nejednou vybrala hráče pro hlavní sestavu. Podobné pokusy byly i v Ninjas in Pyjamas nebo Fnatic. Není tedy divu, že na tento vlak naskakují i další celky – dnešním dnem se mezi ně připojuje aktuální světová trojka.
Ville „myltsi“ Vilkman na Tipsport CS:GO Bratislava
Ville „myltsi“ Vilkman na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Nejznámější finská organizace ENCE Esports aktuálně nedisponuje domácí CS:GO sekcí. Stále však jde o jeden z největších pojmů na tamější scéně a vedení záleží na celkovém rozvoji. I proto nyní přichází s novým projektem, ryze finským Academy týmem, který si svoji turnajovou premiéru odbude již v srpnu.

Zbrusu nová sestava je složena z hráčů ve věku 17 až 20 let. Až na jednu výjimku jde o mladíky, kteří za sebou nemají žádné větší angažmá. Tím jediným hráčem je Ville „myltsi“ Vilkman, jehož jako velkou naději na několik měsíců zlákali ENTERPRISE. Představil se tak lokálnímu publiku na Tipsport CS:GO Bratislava.

Bronzové tažení bylo ale jedno z posledních. Organizace se na pozici snipera postupně začala ohlížet jinam, roli AWP před změnou v sestavě dokonce převzal Erik „The eLiVe“ Sith. Od poloviny května až dodnes seděl myltsi na lavičce a byl stále pod smlouvou, nyní však pro 17letého hráče začíná další etapa kariéry.

Vedoucím projektu je Eemeli „Woomera“ Ikonen, samotnou sestavu bude koučovat George „⁠Whitey⁠“ White, jenž má za sebou působení v ostrovních týmech Vexed Gaming a Endpoint Academy. Poprvé tak míří do světa, pro budoucnost mladých Finů bude schopnost komunikovat v angličtině jistě přínosem.

Kapitánem sestavy je nejstarší člen základní pětice Veeti „S1rva⁠“ Sirva, který se z dřívějších angažmá zná s Youssefem „juissi“ Adamem. Henri „HENU⁠“ Ylilehto oblékal dres SJ, zatímco Paavo „podi“ Heiskanen nemá v HLTV databázi jediný odehraný zápas. Poprvé tým uvidíme v akci na offline turnaji Assembly Summer.

Štítky: ENCE, myltsi,
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.