Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar a 18 výher v řadě. Jeho aktuální tým usiluje o postup hned o tři ligy výše

11. 7. 2022 | 16:20 Counter-Strike 2 Preview
Už více než sedm měsíců uplynulo od odchodu Tomáše „oskar“ Šťastného ze SINNERS. Po zisku svého prvního titulu mistra ČR v CS:GO dal českému rybníčku opět sbohem a posílil tým, který dodnes není oficiální. Mimo kvalifikaci nebylo o Tokyo Revengers, potažmo GORILLAZ, v podstatě vůbec slyšet, pozorní fanoušci si ale mohli všimnout tažení v evropské lize.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone

Když se Tomáš „oskar“ Šťastný na konci roku 2020 vrátil na česko-slovenskou scénu, vzbudil velký rozruch. Spolu s ním ale přišla i velká očekávání. Největší česká legenda ale skutečně pomohla SINNERS dosáhnout historických milníků na světovém poli. Po triumfu na Vodafone MČR v CS:GO se však poroučel a jeho místo zabral David „forsyy“ Bílý, největší vycházející sniperská hvězda a jeho přímý nástupce na trůnu.

Oskar byl z domácího angažmá vykoupen, ačkoliv jde doposud o tým oficiálně bez organizace. S dřívějším parťákem Miikkou „suNny“ Kemppim hraje nadále, mimo Antona „supra“ Tšernobaie se zbylá sestava měnila. Původně šlo o GORILLAZ, od letoška je tým známý jako Tokyo Revengers. Jako in-game leader jej v současnosti vede Mathias „MSL“ Lauridsen, sestavu pak uzavírá jeho krajan Magnus „Nodios“ Olsen.

O nejúspěšnějším hráči české historie bylo slyšet jen v několika málo případech. Tokyo Revengers se představili v několika kvalifikačních cyklech, na IEM Dallas, ESL Challenger Valencia a ani na RMR turnaj vstříc PGL Majoru se ale neprobojovali. Na své cestě však dali vědět, když porazili Dynamo Eclot a uštědřili debakl SINNERS. Od posledních kvalifikací bylo až do nedávna ticho po pěšině. Tedy vyjma ESEA ligy.

Jako nový tým museli „tokijští mstitelé“ v ESEA ekosystému začít od nejnižší divize Open. O to větším favoritem na úspěch ale od začátku byli. Základní částí o 14 zápasech prošli bez jediné porážky, jen ve dvou případech dokázali soupeři dosáhnout na dvojciferný počet vyhraných kol. Jednou se Tokyo Revengers dokonce dočkali exhibice 16:0. V play-off již dvakrát ztratili mapu, ale aktuálně jsou na 18 výhrách v řadě.

Díky vysokému počtu účastníků ESEA Open je možné z této ligy skočit dokonce o tři patra výše, tedy do divize Advanced, kde působí ty nejlepší CZ/SK týmy mimo SINNERS. Pro splnění tohoto jasně daného cíle ale musí letošní sezónu opanovat. Další krůček mohou Tokyo Revengers udělat dnes večer, kdy vyzvou polské los kogutos, aktuálně 70. nejlepší tým světa. V pavouku už se nenachází žádný větší konkurent.

Zápasy týmu Tokyo Revengers
Zápasy týmu Tokyo Revengers
Foto: ESEA.net
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.