Přejít k hlavnímu obsahu

Našli Liquid pátého? Možná s týmem zůstanu, říká top světový hráč

12. 7. 2022 | 13:45 Counter-Strike 2 Rozhovor
V sestavě Liquid stále zeje díra po Richardu „shox“ Papillonovi. Legendární Francouz se po nepovedeném angažmá odpojil od aktivní sestavy amerického celku. Na IEM Cologne zaskakuje jako pátý Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis. Osmý nejlepší hráč roku 2021 se momentálně poohlíží po novém angažmá a nevylučuje zámořskou cestu. „Pokud to půjde, možná v týmu zůstanu,“ promýšlí své možnosti pro portál dust2.us.
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Čekání Liquid na úspěch v podobě postupu před vyprodané publikum jednoho z největších světových turnajů je u konce. Americká organizace na IEM Cologne překročila i poslední překážku v základní skupině a těší se před fanoušky v Lanxess Areně.

Modrý dres oblékne na jedné z nejslavnějších scén esportu také Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis. Borec, který donedávna střílel na serveru v barvách Outsiders (Virtus.Pro), funguje jako náhradník perfektně. Hráči i trenér si spolupráci s lotyšskou hvězdou pochvalují, sám YEKINDAR je spokojený a nevylučuje možnost další spolupráce s Liquid.

„Severní Amerika nebyla v mém hledáčku,“ přiznává Lotyš v rozhovoru pro dust2.us. „Teď, po postupu do play-off, nevím, co se stane. Možná, pokud to půjde, v týmu zůstanu,“ říká YEKINDAR.

Gaļinskisův herní styl pomáhá především Jonathanu „EliGE“ Jablonowskému. 24letý člen Liquid, jenž v organizaci kroutí osmou sezónu, na IEM Cologne vyletěl k vrcholu individuálních statistik, drží se na celkovém čtvrtém místě. „YEKINDAR pomohl Eligovi nejen, co se týče jeho pozměněné role,“ komentuje pro HLTV.org prozatím krátkodobou akvizici trenér Damian „daps“ Steele. „V týmu je jako stand-in a už nyní převzal částečně otěže. Kluky hodně naučí, já sám se od něj učím,“ pochvaluje si nový kouč Liquid svého svěřence pro IEM Cologne.

Pozitivního vlivu si všimli také diváci. „Po dlouhé době si zápasy užívají, YEKINDAR do týmu prostě sedí,“ zní z fanouškovské základny Liquid.

Teď čeká americký mančaft utkání s Movistar Riders. Stream PLAYzone u toho samozřejmě nebude chybět, lákavé čtvrtfinále začíná v pátek od 19:00.

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Během vyřazovacích bojů nebudou chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny a Ondřej „Lelek“ Kvarda.

Živě budou diváci moci sledovat kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).