Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa je nejsilnějším světovým regionem! Potvrdí svoji sílu i v play-off?

14. 7. 2022 | 10:15 VALORANT Preview
VALORANT Masters v Kodani má za sebou skupinovou fázi. Čtyři týmy z menších světových regionů míří domů, zatímco nejlepší osmička dnes vykročí do vyřazovacích bojů. Double Elimination pavouk nabízí jednu možnost zakopnutí, každý náznak slabosti však bude chtít hladová konkurence využít.
FPX Shao
FPX Shao
Zdroj: Riot Games

Středeční den uzavřel skupiny. Jako první se rozhodovalo v „béčku“, které ovládl korejský tým DRX. Po vypadnutí XERXIA si to o druhé postupové místo rozdali FunPlus Phoenix z regionu EMEA a japonský celek Northeption. FPX jako vicemistři Evropy ukázali svoji sílu a zvítězili jasně 2:0. Japonsko tak na turnaji končí.

Skupina A patřila týmu Guild Esports, již v úterý se naopak s turnajem rozloučil jediný brazilský tým LOUD. Boj o postup tak svedl jihoamerický OpTic Gaming a KRÜ Esports z Latinské Ameriky. Semifinalisté loňského světového šampionátu ale zklamali, OpTic měli zápas ve svých rukou a v play-off doplní krajany z XSET.

Harmonogram ale na nic nečeká a už dnes odstartuje play-off. V akci uvidíme všechny tři týmy z Evropy, nemůže tak být pochyb o tom, který region je nejsilnější. Na úvod programu vyzvou Guild Esports nasazený indonéský tým Paper Rex, následovat bude derby a repríza domácího finále mezi Fnatic a FunPlus Phoenix.

Ostatní čtyři účastníky vyřazovací fáze si ve čtvrtek ještě odpočinou. V pátek už ale vlétnou do boje. Třetí čtvrtfinále nabídne střetnutí Chile a Jižní Koreje, tedy Leviatán vs. DRX. Program prvního kola Double Elimination pavouka uzavře další derby, tentokrát to severoamerické. Mistři XSET vyzvou rivaly z OpTic.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.