Přejít k hlavnímu obsahu

K1-FiDa je zpátky a Dynamo Eclot v důležitém šlágru vyzve účastníky Majoru

17. 7. 2022 | 11:33 Counter-Strike 2 Preview
Letní přestávka? Ale kdeže! Dva hráči českého týmu Dynamo Eclot už vyrazili na dovolenou, načež jeden turnaj, kterého se měli zúčastnit, byl posunutý, a mimo to vznikla ještě jedna příležitost, jež nešla odmítnout. DNE dnes konečně v plné síle vyzvou Bad News Eagles. Uzavřou první polovinu sezóny prohrou, nebo se přiblíží vysněnému postupu do ECL?
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Zdroj: s povolením Dynamo Eclot

41. sezóna ligy ESEA Advanced skončila pro Dynamo Eclot na děleném pátém místě. Původně to zdálo, že jim po dvou prohrách v klíčových zápasech těsně uteče baráž o postup do ESL Challenger League, nakonec se však jedno místo uvolnilo a ze dne na den před DNE stála velká výzva. Tím nemyslíme turnaj samotný, ale složení sestavy pro jeho účast. Hráči už totiž pro začátek oficiální hráčské pauzy měli jiné plány.

Lukáš „capseN“ Koláčný a Filip „K1-FiDa“ Dvořák už vyrazili na dovolenou a do domácího Sazka eCUPu tým dokonce nastoupil v mezinárodním složení. Nemusíte se však obávat, Mohammad „BOROS“ Malhas ani Levente „fleav“ Fodor nejsou aspiranti na přestup. Ve svém jediném představí zvítězit nedokázali.

Následovala ale zmíněná životní příležitost. Dynamo Eclot se ve fixním termínu muselo v pátek odpoledne postavit týmu Apeks. Šlo o dodatečný rozstřel, který měl určit 5. místo ESEA Advanced, jež jeden z celků posune do baráže o ECL. Ta začala ještě ve stejný den večer, DNE tak museli jednat. Jelikož v ESEA soutěžích fungují nekompromisní uzavírky sestav, český celek musel jít do akce s členem realizačního týmu.

Mistři Tipsport CS:GO Bratislava ale aktuálně procházejí přestavbou a jejich základní sestava má oficiálně pouze tři členy. I v případě Apeks ale platilo, že musí jít do akce v původním složení. Většinu zápasu navíc musel absolvovat trenér Pål „Polly“ Kammen, takže DNE nějakou šanci měli! A že se ji chopili za pačesy. Business Development Manager Ondřej „ono“ Bobula dopomohl týmu k senzační výhře 2:1!

Bohužel, první kolo baráže, do které DNE postoupili, už improvizované sestavě nevyšlo a Team Finest této šance s naprostým klidem využil. V Double Elimination formátu má však česká sestava ještě jednu možnost.

Druhý soupeř v podobě Bad News Eagles i samotní organizátoři navíc svolili k odkladu zápasu ze soboty na neděli, díky čemuž se Dynamo Eclot může konečně představit v plné síle. Od 15:00 se postaví účastníkům posledního Majoru, v případě výhry vyzve ve večerních hodinách v rozhodujícím souboji o všechno polský UNGENTIUM. Jak bývá u DNE zvykem, tyto zápasy můžete sledovat přímo na oficiálním týmovém Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.