Přejít k hlavnímu obsahu

Jako z pohádky. Od sporáku rovnou za komentátorský pult

18. 7. 2022 | 12:50 Hearthstone Zajímavost
Vyvrcholení druhé série Vodafone MČR Hearthstone divákům kromě kvalitního gameplaye nabídlo i příběh jako ze světa Hollywoodu. Ke komentátorskému týmu se během poslední hry připojil i jeden z kuchařů Vodafone PLAYzone Areny. Jak k tomu došlo a o koho vlastně šlo?
Od sporáku rovnou za komentátorský pult
Od sporáku rovnou za komentátorský pult
Zdroj: Vojtěch Klapuch

Psal se právě čtvrteční večer a druhé finále letošní sezóny Vodafone MČR Hearthstone bylo v plném proudu. V tom se několik členů PLAYzone týmu šlo občerstvit přímo na bar, protože vysílání probíhalo z Vodafone PLAYzone Areny. Nestačili se divit, když jim jídlo připravila povědomá tvář české hearthstonové a streamerské scény. Tajemným kuchařem totiž nebyl nikdo jiný než Robert „Synthetic“ Vávra.

Kdo tohoto veterána neznáte, tak věřte, že se ve své době jednalo o jednoho z nejlepších hráčů, které naše domácí scéna vyprodukovala. Nejen, že zastával pozici kapitána dnes již nefungujícího týmu Majestic Lions, ale zároveň se s velmi dobrými výsledky pravidelně účastnil soutěže Road to Legend, jejímž smyslem bylo najít hráče, který se nejrychleji po měsíčním restartu dokázal dostat do legendárního ranku.

V rámci Mistrovství České republiky se mu nikdy nepodařilo dosáhnout na příčku nejvyšší, jedinou účast na finále sezóny zaznamenal v roce 2016. Vysoké hráčské kvality ale ukázal na finském turnaji Assembly Winter ve stejném roce, ze kterého v tuhé konkurenci odkráčel s 1. místem a kapesným ve výši 1 400 euro.

Je pravda, že oproti tomu, jak známe Synthetica z minulosti, dnes postrádá pár vlasů. Ale co mu nechybí, tak je přehled v oblíbené karetní hře. To ostatně předvedl i za komentátorským pultem, kde ve svém debutu ladně doplnil Ondřeje „skeri93“ Škeříka a Matěje „Tecik“ Šturmy při Pardubově masakru Minovou Rogunou.

Zda se má v plánu na scénu vrátit, v současné chvíli neví pravděpodobně ani on sám. Faktem ale je, že před pár dny po několika letech opět zapnul stream. Je tedy možné, že v něm vzplál oheň pro angažování se v esportovém rybníčku. Z naší strany můžeme potvrdit, že ať už se chcete podívat na dobrý gameplay, nebo si jen poslechnout Tlakovou níž od Richarda Müllera, tak je Syntheticův Twitch kanál tím správným místem.

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.