Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE i eSuba v turnaji o více než milion korun zaznamenali první výhru

19. 7. 2022 | 21:05 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední týdny je nejhlavnějším tématem na poli CS:GO esportu letní hráčská přestávka. V podstatě každý čeká na dobíjení baterek, aby byly připraveny na nejdůležitější turnaje druhé poloviny sezóny – tedy kromě fanoušků, kteří na Tier 1 scéně nebudou mít celý jeden měsíc co sledovat. Stále však existují výjimky, které se dotknou také některých týmů domácí špičky.
ENTERPRISE a eSuba
ENTERPRISE a eSuba
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Posledním domácím turnajem první poloviny sezóny byl Sazka eCUP. Ten už například Dynamo Eclot odehrálo bez dvou hráčů základní sestavy, protože Lukáš „capseN“ Koláčný a Filip „K1-FiDa“ měli své dovolené naplánované dlouho dopředu. Esportový harmonogram je však neúprosný a DNE se následně v nekompletním složení pokoušeli také o postup do ESL Challenger League. Když by si rádi oddechli další hráči, tak namísto toho přišla pozvánka do dalšího velkého turnaje. Odpočinek někde ještě musí počkat.

Dynamo Eclot spolu s eSubou a ENTERPRISE obdrželi, a následně přijali pozvánku do turnaje 1xBet Series. Východoevropský počin nabízí prize pool 50 tisíc dolarů, které se český trojlístek rozhodl nenechat ladem. První zápasy už klepou na dveře, pro ty nejlepší bude turnaj trvat dlouhé dva týdny. V takovém případě už by z letního odpočinku mnoho nezůstalo – a co teprve, kdyby někteří ještě museli řešit změny v sestavě.

Všechny kdyby ale ponechme stranou a pojďme si turnaj představit. 1xBet Series od 18. července hostí dvanáct týmů, ty nejlepší atakují hranici nejlepší světové padesátky. Mimo načasování tak jde pro české týmy o ideální soutěž na získání skalpů a posun ve světovém žebříčku. Vše začíná klasickými GSL skupinami, avšak kromě dvou přímo postupujících týmů se třetí místa utkají o poslední dvě místenky v play-off.

Papírově nejlépe by na tom měl být ruský tým K23, který se před dvěma zásahy do sestavy letos vyškrábal dokonce až na 14. místo světového žebříčku. Právě tento tým byl nalosován do skupiny C, kde najdeme eSubu i Dynamo Eclot. Druhý jmenovaný celek už v plné síle v pondělí vyzval ruskou skvadru.

DNE se vyhrát proti silnému soupeři nepodařilo, na mapách Mirage a Dust II padli poměrem 14:16, 7:16. Modrá krev šla jako druhá do hry o úterním poledni, kdy se postavila polské sestavě Illuminar Gaming. Na úvodní mapě Mirage eSuba ztratila nadějné vedení, zbývající mapy ale zvládla a sérii dokázala otočit. V zápase o první místo ve skupině tak vyzve K23, zatímco Dynamo Eclot bude čekat polský oponent.

Jenom o eSubě ale úterní program nebyl. Od 18:00 odstartovali svoji cestu také ENTERPRISE, jejich soupeřem byl tým UNGENTIUM. Série začala na mapě Dust II, která EP hrubě nevyšla. Na mapách Mirage a Ancient ale složili reparát a po výhře 2:1 budou mít šanci vyzvat o postup další polský mix PALOMA.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo – 20 000 $
  • 2. místo – 10 000 $
  • 3. místo – 5 500 $
  • 4. místo – 3 500 $
  • 5. – 6. místo – 3 000 $
  • 7. – 8. místo – 2 000 $
  • 9. místo – 1 000 $
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.