Přejít k hlavnímu obsahu

Nová hrozba pro ostrov! Kdo je vlastně záhadná AMIE?

20. 7. 2022 | 14:37 Fortnite Spekulace
Ve Fortnite není o tajemné postavy nouze. Některé z nich se stanou padouchy, zatímco jiné si vyslouží pověst hrdiny. Každá z nich má na ostrově svou roli a pomáhá budovat příběhy svým vlastním způsobem.
Stvořitel AMIE The Scientist
Stvořitel AMIE The Scientist
Zdroj: Epic Games

Ve třetí části úkolové řady Vibin jsme byli seznámeni s umělou inteligencí známou jako Artificial Machine Intelligence Engine jejíž zkratka je AMIE. Tato nejnovější z těchto postav zvedá ze židle nejednoho hráče v komunitě. A aby toho nebylo málo, nejedná se ani o člověka. Tato entita známá jako AMIE, vyvinutá a vytvořená The Scientist, poskytuje klíčové informace a podrobnosti hráčům. Těm tak pomáhá v jejich Vibin questech.

Přestože máme základní znalosti o této entitě, o mnoho víc o ní zatím není známo. Proč byla vytvořena také zůstává záhadou. Jak již bylo řečeno, je na čase lépe porozumět této tajemné osobnosti a odhalit její skutečný účel ve hře.

Spekuluje se o tom, že po skončení války mezi The Imagined Order a The Seven se The Scientist pustil do vytváření této umělé inteligence. Vzhledem k tomu, jak AMIE funguje, byla pravděpodobně vytvořena za účelem výpomoci při výzkumu. AMIE je veselá, upovídaná a je hrdá na to, že nám pomáhá při plnění úkolů. Svým výstředním hlasem, který co chvíli ožívá, nám poskytuje ujištění, že je vše v pořádku. Ke konci páté části Vibin questů se však věci začaly ubírat podivným směrem.
 

Poté, co jsme posbírali všechny tři úlomky a sestavili je, nabrala AMIE doslova freudovský obrat. Místo „sestavení“ nyní  říká slovo „zúčtování“. I když není jasné, co by to mohlo znamenat, naznačuje to, že jádro AI je pravděpodobně poškozeno. 

V současné době nic nenasvědčuje zradě. Poučení z minulých událostí, jako je Operace Skyfire, však v tomto případě nabízí otázku. Začne AI zlobit a obrátí se proti svému tvůrci? Je třeba si uvědomit, že doktorka Slone není jedinou postavou, která má moc a touží po pomstě. 

Pokud za to nemůže IO, pak možná nějaká entita mimo ostrov manipuluje AMIE. Vzhledem k tomu, že The Zero Point během posledního live eventu přiblížil několik realit, není možné říci, kdo nebo co ještě napadlo ostrov.

Důležité je, že věci jsou prozatím stabilní. Pokud je AMIE skutečně poškozena, The Scientist snad odhalí problém dříve, než se vymkne kontrole. To poslední, co The Seven potřebuje, je vnitřní hrozba převlečená za přítele.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.