Přejít k hlavnímu obsahu

Muž utratil celoživotní úspory, aby si mohl koupit pozemek ve videohře

27. 7. 2022 | 07:15 Lifestyle
Snad každý z nás si alespoň jednou za život pořídil něco, co jeho okolí ohodnotilo jako naprosto zbytečné rozhazování peněz. Všechny ale levou zadní překoná muž, který své celoživotní úspory využil k tomu, aby si koupil kus pozemku. Jenže tento pozemek se nenachází ve skutečném světě, nýbrž ve videohře.
Muž utratil celoživotní úspory, aby si mohl koupit pozemek ve videohře
Muž utratil celoživotní úspory, aby si mohl koupit pozemek ve videohře
Zdroj: Wikimedia Commons

Těžko uvěřitelný příběh přinesl web TechStory. Justin Reed z Texasu vzal našetřených 18 tisíc dolarů (tedy přes 430 tisíc korun) a koupil si pozemek v MMORPG hře z roku 2003 Entropia Universe. Je tak spokojeným majitelem Khorum Coast, nebo spíše tedy jeho avatar jménem David Joker. Jeden by si mohl říct, že Justin asi neví, co s penězi, nebo mu tak trošku přeskočilo, ale ve skutečnosti jde o poměrně promyšlený krok. 

Entropia Universe totiž není jako jiné hry, kde utrácíte peníze za tzv. skiny a další kosmetická vylepšení. Prostřednictvím mikrotransakcí si můžete koupit herní měnu, kterou následně můžete opět vyměnit za skutečný dolar, a tak cokoliv virtuálního si pořídíte, má svou hodnotu i v našem světě. Šťastný majitel Khorum Coast tvrdí, že peníze by se mu měly začít vracet během 4 let od investice. Ostatně od své koupě v březnu si již prý přišel na 1 200 dolarů. Prozradil také, že hru hraje takřka 20 let a vydělal díky ní už přes 120 000 korun, které použil na zaplacení vysoké školy. 

Justin si údajně přijde na tři procenta daňových příjmů, kdykoliv jiný hráč na Khorum Coast něco objeví, například tam bude těžit. Tvrdí, že kdyby peníze investoval do skutečného podniku, jako je třeba pekárna, nikdo by si od něj nic nekoupil. Ačkoliv se jedná o skutečně ojedinělý nápad, věříme, že Justin ví, co dělá, a že jeho plány mu vyjdou. 

Zdroj: GamingBible
Štítky: videohry, útrata