Přejít k hlavnímu obsahu

Pět prodloužení. Dynamo Eclot zvládlo heroické derby proti ENTERPRISE

26. 7. 2022 | 19:13 Counter-Strike 2 Reportáž
V letním turnaji 1xBet Series už po skupinové fázi pokračuje jen osmička nejlepších týmů. Mezi ní nechybí ani Dynamo Eclot a ENTERPRISE, kteří se však museli utkat hned na úvod Double Elimination pavouka. Dynamo Eclot byli jedno kolo od prohry, dokázali však celou sérii otočit a vybojovat si postup do 2. kola horního pavouka. Na ENTERPRISE čeká Lower Bracket.
manguss vs. Dytor
manguss vs. Dytor
Zdroj: koláž PLAYzone / Dynamo Eclot

Play-off 1xBet Series odstartovalo v pondělí, kdy si úvodní výhry v pavouku připsaly týmy EC Brugge a VP.Prodigy. Třetím vítězem se na úvod úterního programu staly švédské legendy v barvách obnovené organizace EYEBALLERS, Jesper „JW“ Wecksell a Robin „flusha“ Rönnquist porazili favorizované K23.

Na závěr prvního kola nás čekalo české derby mezi ENTERPRISE a Dynamo Eclot. Tenhle souboj se dal považovat za bitvu o pozici aktuální dvojky domácí scény, protože EP jsou na tom díky mezinárodním turnajům lépe v HLTV rankingu, zatímco DNE těsně hájí druhou příčku v domácím žebříčku od Eplayeru.

Do čtvrtfinále vstoupili ENTERPRISE s Kalinem „KalubeR“ Erenditsovem, který zastoupil Raula „Blytz“ Gligora. I přesto se EP podařilo vyrovnanou mapu Mirage dostat až do prodloužení, kde nakonec zvítězili 25:23. Dynamo Eclot muselo mrzet hlavně 36. kolo, kde při map pointu prohráli situaci 5 proti 2.

Následné Inferno nebylo o mnoho jiné, také tam zápas za 30 kol nenašel vítěze. První prodloužení lépe vycházelo EP, kteří byli jediné kolo od triumfu 2:0, ale DNE dokázali srovnat a ve druhém overtimu poslali vyhranými čtyřmi koly v řadě sérii na rozhodující třetí mapu. Tou byl ve vetu zvolen Overpass.

První polovina třetí mapy lépe vyšla ENTERPRISE, ale soupeř dokázal ihned po změně stran bez ztráty kola vyrovnat skóre. Jeho jízda byla zastavena jen jednou sérií vyhraných bodů v podání EP, jinak mělo Dynamo Eclot závěr série pod kontrolou. Do prodloužení jsme se tentokrát nepodívali díky výsledku 16:13.

ENTERPRISE nemají na restartování mysli příliš mnoho času, protože první kolo LB je na programu ve středu. Český celek se „může těšit“ na silnou sestavu K23, která ve skupinové části porazila Dynamo Eclot i eSubu. DNE naopak mohou jeden den odpočívat, aby ve čtvrtek vlétli na švédské legendy v dresu EYEBALLERS. Oba zápasy se odehrají v 15:00, vysílání opět proběhne na oficiálním kanále soutěže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.