Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic chtějí konečně vyhrát. Dvojice Čechů se porve o top 3

29. 7. 2022 | 13:10 League of Legends Preview
V evropské nejvyšší soutěži League of Legends přituhuje. Na programu je o víkendu již šesté kolo, bitva o play-off finišuje. Do ní se zapojují také tři čeští a jeden slovenský hráč. Marek „Humanoid“ Brázda a Matúš „Neon“ Jakubčík se dělí o šestou příčku, Matyáš „Carzzy“ Orság i Patrik „Patrik“ Jírú se drží v top 4. Jaká bude jejich pozice po nadcházejícím kole?
Fnatic se nedaří
Fnatic se nedaří
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nedaří se. Ale vůbec. Fnatic, jedna z nejúspěšnějších organizací v historii evropského League of Legends, je totálně bez formy. Za poslední dvě kola nevyhráli jediné utkání a z vrcholu tabulky spadli na hranici play-off.

Reparát se pokusí složit proti MAD Lions a BDS. Páteční soupeř Fnatic je momentálně na prvním místě LEC. Celek s Yasinem „Nisqy“ Dinçerem na midlane patří mezi největší překvapení Evropy a proti Fnatic budou favority. To ale neplatí o BDS, posledním týmu LEC. Tam musí FNC bezpodmínečně zvítězit.

V neideální situaci se nachází také Misfits. Organizace, která se již v dalším roce v LEC neobjeví, je spolu s MSF na hraně postupu. Neon a spol. musí zabrat, pokud chtějí cestu jedné z velkých organizací Evropy ukončit úspěšně.

XL se daří na výbornou
XL se daří na výbornou
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games

Formu z jara potvrzují XL. Tým v čele s Patrikem „Patrik“ Jírů je třetí a trápí i ty nejlepší mančafty v lize. Jenže o víkendu je čeká pořádný zápřah. V pátek Vitality a Matyáš „Carzzy“ Orság, v sobotu pak vedoucí MAD Lions. Dvě vítězství by byla luxusem.

Šestý týden LEC začíná v pátek od 18:00 na Twitch kanále LEC.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).