Přejít k hlavnímu obsahu

Po třech měsících konec. Sampi.Tipsport hlásí první změnu v sestavě

31. 7. 2022 | 11:00 Counter-Strike 2 Přestup
Slovenskou sestavu Sampi.Tipsport poskládanou kolem Ladislava „GuardiaN“ Kovácse opouští první člen. S mančaftem se loučí 20letý Andrej „Adejis“ Kameništiak. Stříbrná medaile z Tipsport CS:GO Online tak zůstane jediným úspěchem slovenského střelce v modrém dresu.
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Slovenský projekt Sampi.Tipsport se loučí s prvním zakládajícím členem. Pětice reprezentující organizaci Jakuba Jankta si od začátku dostatečně nesedla a bylo třeba něco změnit. Adejis se s organizací dohodl na ukončení spolupráce, neměl by tak vysedávat na lavičce a být těžko dostupným zbožím na trhu.

Za tři měsíce od oficiálního oznámení sestavy se 20letý hráč s týmem představil ve třech turnajích. Kvalifikace na Tipsport CS:GO Online byla úspěšná, ta do mezinárodní soutěže REPUBLEAGUE nikoliv. Hlavním bodem byl tak hlavní turnaj Tipsport CS:GO Online, kde Sampi.Tipsport dokráčeli ke stříbru.

V počátku působení v Sampi žil Adejis v jednom domě spolu s GuardiaNem a dalšími hráči, tohle pouto se ale rozpadá. Mladý in-game leader byl při vzniku sestavy pro veřejnost jedním z otazníků, obavy se bohužel vyplnily. I jeho vůdčí roli ve hře postupem času přebral GuardiaN díky svým zkušenostem.

Andrej „Adejis“ Kameništiak
Andrej „Adejis“ Kameništiak
Foto: Sampi.Tipsport (s povolením)

Adejis měl potřetí v kariéře možnost se v Sampi.Tipsport spojit s Matysem, jako úderná dvojice však nefungovali podle představ. Sampi tak budou hledat nové synergie, aby se milionové hvězdy cítily co nejlépe. Dá se předpokládat, že GuardiaN zůstane v čele a tým se bude snažit doplnit jiné role v sestavě.

Otazník nyní samozřejmě visí také nad Adejisem. V letošním roce jde o druhý případ, kdy přišel o svoji původní roli a následně byl vyjmut ze soupisky. Těžko tipovat, jak moc to jeho reputaci při hledání nového angažmá ovlivní. In-game leaderů na scéně je totiž nedostatek a lze očekávat, že jej brzy uvidíme v akci.

Aktuální sestava Sampi.Tipsport:

 Slovensko Ladislav „GuardiaN“ Kovács
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).