Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN má ve svém týmu poklad. Mladá slovenská puška ovládla slavnou FPL

2. 8. 2022 | 14:46 Counter-Strike 2 Zajímavost
Další měsíc FACEIT Pro League je u konce, pro slovenské CS:GO šlo o historický měsíc. Poprvé v historii se totiž hráč z východní části naší scény stal měsíčním šampionem FPL. Michal „T4gg3D“ Vrzal tak dokázal něco, co mezi svými úspěchy nemá ani David „frozen“ Čerňanský.
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

FACEIT Pro League před sedmi lety přispěla k objevování nových talentů na evropské CS:GO scéně. Mezi historicky nejúspěšnější hráče patří Tomáš „oskar“ Šťastný, jehož někdejší výkonnost v FPL byla opravdu něčím speciálním. Druhé místo má na kontě i frozen, nyní ale oblíbená liga zažívá příval nové generace.

Mezi ní se nachází také slovenský hráč T4gg3D. Ten se právě řadí mezi ty neúnavné dříče, kteří naplno využili potenciál FACEIT individuálních struktur. Z FPL Challenger se mu podařilo postoupit mezi elitu a hned v dubnu obsadil parádní 6. místo. Právě díky této lize jej navíc objevil Ladislav „GuardiaN“ Kovács pro novou sestavu Sampi.Tipsport. T4gg3D využil mezinárodních možností a úplně přeskočil nižší lokální soutěže.

18letý hráč patří mezi největší talenty česko-slovenské scény, ani podpis v prvním profesionálním týmu ale na jeho píli neubral, ba naopak. Vedle týmového tréninku využívá letní turnajovou přestávku na maximum a ve FPL jen za červenec odehrál 74 zápasů. Hned 46 z nich vyhrál, díky čemuž opanoval měsíční žebříček! Odnáší si tak krásnou odměnu 4500 dolarů a zápis v síni slávy vedle hvězd jako Mathieu „ZywOo“ Herbaut.

FACEIT Pro League za měsíc červenec
FACEIT Pro League za měsíc červenec
Foto: FPL Circuit
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.