Přejít k hlavnímu obsahu

Zpátky na místě činu. Přední český tým vítá nového trenéra

5. 8. 2022 | 15:19 Counter-Strike 2 Přestup
Dynamo Eclot se po prodeji Jakuba „bfull“ Kokošky nacházelo delší čas bez kouče. Hledání bylo vytrvalé, ale nakonec přineslo ideálního kandidáta. Ryze česká pětice pro něj musela vyrazit až na Slovensko, kde však ulovilo bývalého hráče, který v minulosti již dres Eclot oblékal.
Miloš „Dzejky“ Frčo
Miloš „Dzejky“ Frčo
Zdroj: Dynamo Eclot

Od konce bfulla v Dynamu Eclot uplynuly již tři měsíce. Spekulace scénou kolovaly všelijaké, nový trenér byl však stále v nedohlednu. To se ale nyní v závěru letní přestávky mění. Vedení organizace ulovilo Miloše „Dzejky“ Frča, bývalého hráče DEFEATERS, NecroRaisers, eEriness nebo právě ještě Eclot Gaming.

„Po odchode bfulla sme potrebovali adekvátnu náhradu, čo nebolo vôbec jednoduché. Dzejkyho si pamätám ako hráča, ktorý v hre vždy premýšlal do detailu a mal mindset s vysokým nasadením a chuťou vyhrávať,“ komentuje nastalou situaci Ondrej Bobula, Business Development Manager DNE. „Rozhodli sme sa ho osloviť a po krátkej konverzácií sme zistili, že sa naše ciele sú totožné, a tak spolupráci nič nebránilo. Veríme, že Dzejky je správnou voľbou a budeme celému tímu držať palce v druhej polke sezóny,“ doplnil ve vyjádření na stránkách týmu.

Pro Dzejkyho půjde o první profesionální angažmá v roli kouče. Jak ale naznačuje manažer DNE, bývalý hráč byl v dřívějších působištích často v čele celého týmu a přechod z role in-game leadera nebude tak obří. I přesto půjde o velkou výzvu. „S chalanmi sme si od prvého dňa, čo som dostal tryout, sadli perfektne a bol som veľmi prekvapený, ako profesionálne všetci pristupovali k tréningom aj zápasom,“ říká 28letý kouč.

Dzejky se rozpovídal i o potenciálu týmu: „Angažmá v DNE pre mňa znamená veľmi veľa. Dostal som príležitosť, ktorú som nemohol odmietnúť a budem robiť všetko pre to, aby som tímu pomohol dosiahnúť čo najlepšie výsledky. Ambície sú vždy čo najvyššie. Po prvých dvoch týždňoch som vedel, že tento tím má na to dosahovať výborné výsledky aj mimo CZ/SK scény, a to je pre mňa obrovská motivácia, aby som im k tomu dopomohol.“

Aktuální česká dvojka dle Eplayer Rankingu se s novou tváří již poctivě připravuje na Tipsport CS:GO Praha. Mimo to se ale Dynamo Eclot bude samozřejmě snažit postoupit i na RMR kvalifikaci pro Rio Major.

Aktuální sestava Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Lukáš „capseN“ Koláčný
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl

 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčo – tréner

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.