Přejít k hlavnímu obsahu

Masters Tour o 6 milionů korun startuje. Uspěje někdo z CZ/SK výpravy?

13. 8. 2022 | 07:50 Hearthstone Preview
Pátá letošní zastávka Masters Tour klepe na dveře. Necelé dva týdny po vydání Murder at Castle Nathria se stovky hráčů z celého světa poperou o tučnou sumu 6 milionů korun. Mezi účastníky najdeme i několik elitních českých a slovenských hráčů, kteří budou usilovat o světový úspěch.
Benjamin „Benko“ Mravec na Vodafone Midseasonu
Benjamin „Benko“ Mravec na Vodafone Midseasonu
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Turnaje kategorie Masters Tour jsou na světové scéně nejvíc, hned po lize Grandmasters a samotném světovém šampionátu. Na této úrovní má česko-slovenská scéna pravidelně své zástupce, a jinak tomu nebude ani v pátém letošním turnaji. Ten mezi hráče podle výkonů rozdělí krásný prize pool 250 tisíc dolarů.

Stálicí na zastávkách MT je Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Ten už sice není součástí Grandmasters, ale svůj postup si zajistil skrze umístění na ladderu. Vedle něj se představí ještě tři další čeští hráči, které jste mohli vidět na Vodafone Midseasonu. Matyáš „Matty“ Kalužný zvítězil v jednom z kvalifikačních turnajů, zatímco Jakub „Pardub“ Pardubský a Štěpán „Norwis“ Šimek postoupili díky vysokému winrate napříč kvalifikacemi.

Velké naděje se vkládají i do slovenské části výpravy. Jednu z kvalifikací totiž opanoval i víkendový šampion Benjamin „Benko“ Mravec, který bude chtít potvrdit svoji parádní formu po vydání expanze. Spolu s ním se představí také Dominik „majsssster“ Furka a Michal „JoŽo“ Jozefek, jenž na Midseasonu chyběli. JoŽo ale na minulém Masters Tour zaznamenal nejlepší CZ/SK výkon v letošním roce, na nějž bude chtít navázat.

Turnaj pojmenovaný po detektivní expanzi odstartuje v pátek 17:00. Po sobotě poznáme postupujících 16 hráčů, kteří se o titul utkají v nedělním play-off. Postoupí až do finální fáze jeden ze zástupců naší scény?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.