Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta k milionům s domácí účastí! ENTERPRISE a Sampi vstupují do swissu

22. 8. 2022 | 08:34 Counter-Strike 2 Preview
Desítky turnajů, miliony dolarů, ale hlavně další šance pro týmy prosadit se v Evropě. To je série turnajů Champion of Champions Tour, která startuje svou středoevropskou část s účastí řady českých a slovenských týmů. Dva z nich se poprvé představí v pondělí, další jen o den později.
Champion od Champions Tour
Champion od Champions Tour
Zdroj: Champion of Champions Tour

Série Champion of Champions Tour je společným projektem více než deseti organizátorů, kteří během dvou let rozdělí celkovou sumu 3 400 000 dolarů. Důvod k radosti mají také zástupci CZ/SK scény, svůj vlastní region totiž dostala střední Evropa, a to pod hlavičkou slovenského organizátora REPUBLEAGUE.

První z osmi online pohárů, nazvaný jednoduše CCT Central Europe Series 1, vypukne tohle pondělí. Kromě prize poolu 50 000 dolarů bude 24 týmů bojovat také o body v žebříčku pro postup na offline turnaje.

Z domácích týmů obdržela hned trojice pozvánku, kterou bohužel nedoplnil nikdo další z uzavřené kvalifikace. S novou posilou se představí ENTERPRISE jako aktuálně 39. nejlepší tým světa, velká evropská premiéra čeká na Sampi.Tipsport pod vedením slovenské legendy Ladislava „GuardiaN“ Kovácse a o úspěch se porve i Dynamo Eclot, které se v letošním roce čím dál více prosazují na evropské scéně.

Jako první jdou do akce EP, jenž v pondělí od vyzvou Beyond Possible z Bulharska. Jen o pár hodin později se Sampi představí proti Auroře, náhradníkům za odhlášené MOUZ NXT. DNE jako jediné čeká první kolo až v úterý, jejich soupeřem je SC esports z Estonska. Ze swissu tradičně postoupí osm nejlepších týmů, v následném pavouku by nejspíše neměli chybět ani SINNERS. Vítěze turnaje poznáme v neděli 4. září.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.