Přejít k hlavnímu obsahu

Letní přestupová mánie: liberecký rozpad, Sparta kompletní. Co Slavia?

21. 8. 2022 | 18:00 EA SPORTS FC 24 Přestup
Česká esportová FIFA scéna se během léta formuje před dalším ročníkem. AC Sparta Esports pokračují s vybranou dvojicí Jan „Emerickson“ Krupička a Martin „Caster“ Štěpán, na druhém břehu Vltavy se hledají náhrady za Martina „Kobby“ Strnada. Změny se dějí v Liberci i Cryptově.
Caster a Emerickson
Caster a Emerickson
Zdroj: AC Sparta Esports (s povolením)

Změny jen v jednom pražském S

AC Sparta Esports a Slavia Esports patří mezi špičku domácí scény. Stejně jako ve fotbale reálném, tak i v tom virtuální mají oba kluby nejvyšší cíle.

První jmenovaný celek nebude do dalšího ročníku fotbalové hry od EA Sports obměňovat soupisku a zůstane u dvojice Jan „Emerickson“ Krupička a Martin „Caster“ Štěpán.

Ve Slavii se měnilo složení týmu na konci července. Tehdy opustil červeno-bílé barvy Martin „Kobby“ Strnad, hráč, který stál u zrodu esportové divize sešívaných. Jakub „CptKubajz“ Pudil tak zůstal v celku osamocený. Podle informací PLAYzone se ale ve FIFA 23 dost možná dočká nových spoluhráčů.

Nabízí se přestup Josefa „Peposlav“ Uxu a Adama „Adulackk“ Hodinu, dvojice, která společně působila v Jablonci a spekuluje se o jejím dalším angažmá.

Cryptova se loučí, co Baník?

Z jedné z nejmladších domácích organizací odchází Matěj „Miki“ Mikan. Ten stál u samotného zrodu Cryptovy, v posledních měsících byl však neaktivní a jeho budoucnost v esportu je nejistá.

Modro-bílý dres Baníku Ostrava by měl i nadále oblékat také Martin „dalas“ Vujtík. Momentálně je volným hráčem, s týmem však údajně jedná o nové smlouvě.

Rozpolcený sever

Na jedné straně chystané obrození Teplic, na té druhé rozpad Liberce. Na severu se dějí věci.

V Teplicích pokračuje spolupráce fotbalového klubu s organizací Nessus Gaming. „V roce 2019 jsme dokázali získat spoustu trofejí, ale poté přišla covid pauza. Po roce a půl jdeme do toho opět naplno!“ ohlásil tým v polovině července svůj návrat. Kromě FIFA by měl pracovat také v titulech CS:GO, League of Legends, Fortnite a Rainbow Six: Siege.

V naprosto odlišné situaci jsou FC Slovan Liberec esports. Mančaft opustila trojice Petr „pan_peca“ Straka, Michal „mrkyy“ Mrkos i Daniel „RealDanek“ Bria. Esportová divize Liberce by se měla v dalším ročníku ukazovat pouze v e:LIZE.

Slovácko a spojení s fotbalem

1. FC Slovácko eSports nebude moci nadále počítat se službami Karla „Modri“ Modráka. Petr „Sajmonowycz“ Šimanovský zůstává a druhý hráč se hledá,“ vyjádřil se k situaci v organizaci FIFA manažer Radim Skála.

Další změnou je zavedení PlayStation zón před každým domácím zápasem fotbalového mančaftu. „Tam nás těší, že máme Gudua a Vojtathetop,“ přibližuje Skála novinky.

Štítky: fifa, přestupy
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).