Přejít k hlavnímu obsahu

Nově k vybílení trezoru nepotřebujete parťáka ani slepici!

19. 9. 2022 | 16:28 Fortnite Update hry
Během posledních tří sezón jsme byli svědky nepřeberného množství nových funkcí a mechanismů, které zpestřily hratelnost. Stejnou cestou se vydala i sezóna 4 a přepracovala některé staré funkce. Tentokrát to odnesly mimo jiné i trezory.
Vault
Vault
Zdroj: Epic Games

Nyní již nepotřebujeme dalšího člena týmu ani kartu k otevření trezoru. Nově potřebujeme klíč nebo jejich větší množství. Trezory se nacházejí po celém ostrově.  Najdeme je rovnoměrně rozmístěny po mapě a jsou převážně v blízkosti hlavních lokací. Přestože jejich umístění není zpočátku vidět ani na mapě, ani na minimapě, jakmile získáte klíč, mapa vám zobrazí umístění nejbližší bezpečnostní schránky.

Klíče pak najdete zcela náhodně na zemi nebo v truhlách. Přestože se objevují náhodně, větší šanci na nalezení máte poblíž trezorů. 

Některé trezory vyžadují ke svému otevření klíče rovnou dva, takže pokud je to možné, zkuste získat prvně je. To by neměl být problém, protože se obvykle objevují v párech. Trezory, které k otevření vyžadují dva klíče, mají lepší loot než ty, které vyžadují pouze jeden. Kromě toho se kořist výrazně zlepšila oproti minulosti, takže stojí za to se k nim vydat.
 

Klič k trezoru
Klič k trezoru
Foto: Epic Games

V předchozích sezónách jsme neměli v sólech k trezorům přístup nebo jsme museli být velice kreativní a k jejich otevření použít místo spoluhráče třeba slepici. Tato novinka naznačuje, že vývojáři slyší námitky hráčů a rozhodli se reagovat. Vylepšený systém trezorů je dobře propracovaný a měli byste zvážit využití kořisti, kterou nabízejí.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.