Přejít k hlavnímu obsahu

Tajné změny na mapě o kterých se nemluví! Co nám chtějí říct?

22. 9. 2022 | 07:30 Fortnite Update hry
Nová sezóna vyšla v neděli 18. září a přinesla spoustu novinek i lokací. Chrome pomalu přebírá vládu nad ostrovem a zdá se, že jej ovládá Herald, lépe známá jako Bloom Queen. Sídlí v Herald's Sanctum a získáte od ní Mythic EvoChrome Burst Rifle, tedy když se vám jí podaří zabít.
dům Loot Lake
dům Loot Lake
Zdroj: Epic Games

Herald's Sanctum je lokace, která byla přidána s první aktualizací kapitoly 3 sezóny 4. Existuje však mnoho dalších změn mapy, které do hry přišly spíše nenápadně. Loot Lake hrál v příběhu obrovskou roli. Tato lokace byla implementována do hry s její úplně první aktualizací a byla ve hře během kapitoly 1.

Místo bylo ikonické a zahrnovalo mnoho událostí, včetně Butterfly a The End. Mnoho hráčů si stále pamatuje původní dům Loot Lake, který byl ve hře před změnami mapy. Nyní ho máme zpět v plné parádě. Dům se nachází v centru Loot Lake na malém ostrůvku. Má stejnou dispozici jako původní dům, včetně malé jeskyně pod ním.
 

Rift na Loot Lake
Rift na Loot Lake
Foto: Epic Games

V kapitole 1, sezóně 4, jsme byli svědky vůbec prvního live eventu ve hře. Raketa z doupěte nad Snobby Shores, způsobila mnoho změn na mapě. Jednou ze nich byla obří trhlina, která se objevila na obloze. Ta sloužila jako úvod k páté sezóně a byla odkazem na Rift-to-Go, nový item přidaný do sezóny.

Teď je opět k vidění. Nachází se nad Zero pointem u Loot Lake a lze ji na obloze snadno spatřit třeba sniperkou.

Kapitola 3 sezóna 2 byla extrémně chaotická. Vedla se válka mezi The Seven a Imagined Order. Doktorka Slone a její frakce použili pro svůj útok vzducholodě.
 

Vzducholoď nad Rave Caven
Vzducholoď nad Rave Caven
Foto: Epic Games

Sezóna skončila vítězstvím nad IO a každá jedna vzducholoď byla poslána k zemi. Třetí sezóna kapitoly neměla ve vzduchu ani jednu vzducholoď, což nebylo překvapivé, vezmeme-li v úvahu ztráty, které IO utrpěl na Collider.

Jedna vzducholoď je však zpět! Lze jí nalézt v Rave Cave. Vzducholoď má nový nátěr a najdeme v ní trezor na dva klíče. Jak na trezory, jsme vám poradili v minulém článku.

Na začátku kapitoly 3, když se mapa obrátila a ukázalo se, že mapa první kapitoly je celou dobu na druhé straně ostrova, se zjistilo, že nás čeká návrat nespočtu lokací z kapitoly 1. Což se děje. Uvidíme, zda se nám po konci třetí kapitoly mapa otočí zpět na tu z druhé kapitoly. Ale to si budeme muset ještě hodně času počkat.
 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.