Přejít k hlavnímu obsahu

Seron jde ve stopách Jankta! AC Sparta Praha se spojuje s ENTERPRISE

3. 10. 2022 | 11:20 EA SPORTS FC 24 Přestup
AC Sparta eSports spojuje na začátku nového ročníku fotbalového simulátoru FIFA síly s esportovou organizací ENTERPRISE. K trojici stálic se nově připojuje Dominik „Seron“ Čermák, 18letý český supertalent, který tak jde ve šlépějích svého bývalého šéfa Jakuba Jankta.
AC Sparta Praha se spojuje s ENTERPRISE
AC Sparta Praha se spojuje s ENTERPRISE
Zdroj: Sparta eSports - ENTERPRISE (s povolením)

Na Letné před startem soutěžních zápasů ve FIFA 23 zbrojí ve velkém. Dvojice Jan „Emerickson“ Krupička a Martin „Caster“ Štěpán k sobě vítá Dominika „Seron“ Čermáka, jenž v posledních třech letech reprezentoval organizaci fotbalového internacionála Jakuba Jankta Sampi a dlouhodobě patří k domácí elitě.

Už ve svých osmnácti letech se může Seron pyšnit hned několika velikými úspěchy. Ve FIFA 20 ovládl MČSR, v dalším ročníku pak slavil triumfy v Tipsport COOL Lize a e:LIZE.

Mladý borec vyzkouší ve své kariéře třetí angažmá. Svou FIFA esportovou cestu nastartoval Seron v Teplicích, odkud jej vytáhl právě současný záložník AC Sparta Praha Jakub Jankto do svého mančaftu. Jejich spojení po kratší pauze pokračuje.

Dominik Čermák se v klubu potká ještě s jedním bývalým kolegou ze Sampi. Jeho novým manažerem bude totiž díky spojení ENTERPRISE se Spartou Jakub Faul, jenž se Seronem spolupracoval v letech 2019 - 2021.

Obnovená sestava Sparta eSports - ENTERPRISE bude chtít letošní soutěžní ročník načít úspěšně. Šanci ukázat své kvality bude mít hned 11. října, kdy se odehraje úvodní otevřená kvalifikace Hyundai MČR FIFA. První offline turnaj MČR je pak naplánován na 5. listopadu v Brně.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).