Přejít k hlavnímu obsahu

Český úspěch! Domácí hvězda postupuje mezi top 16 mistrovství světa

3. 10. 2022 | 17:50 League of Legends Reportáž
I přes menší trable se to podařilo. Marek „Humanoid“ Brázda s evropským týmem Fnatic nakonec postoupil z kvalifikační fáze mistrovství světa v League of Legends do hlavního turnaje. Ve skupině A s jednou prohrou skončil třetí evropský seed před Evil Geniuses. Ze skupiny B se do USA stěhují s jistotou DRX, kteří si poradili s veškerou konkurencí.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Nebyly by to správné Worlds, kdyby jeden z nejzajímavějších příběhů od začátku nepsali Fnatic. Tým odehrál první dva zápasy Play-In Stage s náhradníkem na roli supporta, místo nemocného Zdravetse „Hylissang“ Iliev Galabova nastoupil Portugalec Rúben „Rhuckz“ Barbosa. Snad nikdo nečekal, jak kvalitními výkony se Rhuckz na světové úrovni představí a lze říct, že svými výkony zatím převýšil bulharského supporta číslo jedna.

Hylissang se uvedl svým tradičně agresivním herním stylem a hned po dvou minutách překonal počet smrtí svého portugalského parťáka. Hyliint převládal ve třech zápasech nad Hylisick, nebýt výborného představení Marka „Humanoid“ Brázdy, mohla skupina A vypadat naprosto jinak.

I díky prohře Evil Geniuses proti Detonation FocusMe ale nakonec FNC postoupili z prvního místa přímo do hlavní soutěže. O svůj flek ze stejné skupiny se budou rvát ještě již zmiňovaní Evil Geniuses, LOUD a DFM. Poslední dva jmenovaní ale nejsou v záviděníhodné pozici.

Vítěz brazilsko-japonského duelu půjde v zápase o postup proti Royal Never Give Up. Slavná čínská organizace na turnaji prohrála jen proti DRX, konec v Play-In fázi by byl pro vítěze letošního MSI totálním fiaskem. Šance DFM/LLL jsou mizivé.

Lepší výchozí pozici mají do dalších dní MAD Lions a Saigon Buffalo. Na toho lepšího totiž nečeká čínský powerhouse, nýbrž třetí seed z amerického LCS Evil Geniuses. Právě EG vypadali z pětice týmů z major regionů jako nejslabší celek a ve vyřazovací části Play-In nebudou nikterak výrazným favoritem.

Program načne v pondělí od 20:00 právě čtvrtý tým z Evropy proti vietnamské dvojce. V jednu hodinu ranní půjdou do akce Detonation FocusMe a LOUD.

Harmonogram Play-In Worlds
Pondělí 3. října
20:00 Evropa MAD Lions0:0 Vietnam Saigon Buffalo
Úterý 4. října
1:00 Japonsko Detonation FM0:0 Brazílie LOUD
20:00 Spojené státy americké Evil Geniuses0:0MAD/SBF
Středa 5. října
1:00 Čína RNG0:0DFM/LLL
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).