Přejít k hlavnímu obsahu

Česko má novou jedničku! Dynamo Eclot sesadilo SINNERS a přepsalo historii

4. 10. 2022 | 11:57 Counter-Strike 2 Žebříček
Historický moment nadešel. Přesně na jubileum 1000 dní od založení SINNERS přišel tým úřadujících mistrů České republiky o pozici nejlepšího česko-slovenského týmu na platformě HLTV.org. Kdykoliv se v bodování nacházel, tak jej od 13. ledna 2020 nikdo nedokázal překonat. Tedy až do tohoto pondělka. Píle hráčů Dynamo Eclot se vyplatila a přepis historie je na světě.
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Dynamu Eclot se v poslední době opravdu daří. Účastní se mnoha mezinárodních turnajů, ve kterých má vysoký winrate. K tomu ovládlo Tipsport CS:GO Online a pozici nejlepšího domácího týmu ubránilo i na Tipsport CS:GO Praha, kde dokráčelo do finále. SINNERS se oproti tomu teprve rozjíždějí s novou posilou a po zklamání v EU RMR kvalifikaci nestíhají kompenzovat získané body z úspěšnějších měsíců. Bylo zřejmě jen otázkou času, kdy DNE hříšníky ve světovém žebříčku přeskočí. Historická chvíle nadešla 3. října 2022.

Aktualizace HLTV rankingu probíhá každé pondělí. Dynamo Eclot oproti minulému týdnu žádné body nezískalo, naopak z pěti zápasů vyhrálo jen dvakrát. SINNERS dokázali porazit Finest a BLUEJAYS, ale odpočty z tří turnajů a posledních zbytků loňského IEM Fall měly větší váhu. DNE se poprvé vyhoupli do vysněné TOP 50, konkrétně na 48. pozici, zatímco hříšníci prohloubili své minimum od začátku roku 2021.

Paradoxem sesazení SINNERS je fakt, že právě v pondělí organizace oslavila 1000 dní od svého vzniku. Pouhý týden jí přitom chyběl k 1000 dnům ve vedení CZ/SK žebříčku na portále HLTV.org. Dynamo Eclot naopak přepsalo dějiny českého esportu v moment, kdy kvůli prohře nad eSubou bude chybět mezi čtyřmi nejlepšími týmy na víkendovém LAN finále Sazka eLEAGUE. Výkony na světových turnajích hrají prim.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.