Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 legendárek, které potřebuje v kolekci každý karetní mág

5. 10. 2022 | 09:40 Hearthstone
Kompletní karetní kolekcí se v Hearthstone nemůže chlubit každý, většina z nás je schopna postavit jen několik málo balíčků. Právě proto si v dnešním článku představíme ty nejuniverzálnější a nejhranější karty, které by v současné metě měl vlastnit každý hráč. Všechny zmíněné karty jsou navíc neutrální a lze je tak použít pro jakoukoliv classu.
5 TOP karet, které potřebuje v kolekci každý karetní mág
5 TOP karet, které potřebuje v kolekci každý karetní mág
Zdroj: Blizzard Entertainment
Prince Renathal
Prince Renathal
: Blizzard Entertainment

Na první místo nemůžeme zařadit nikoho jiného, než našeho známého prince. Karta při svém vydání přinesla tak revoluční mechaniku, že jsme ji u našich měsíčních finále pravidelně věnovali hned samostatnou statistickou sekci. Jako jediná užitečná karta svůj efekt přináší už při samotném deckbuildingu a paradoxně si ji při samotné hře nechcete takřka nikdy líznout - to už je totiž zbytečná. V aktuální metě se dle portálu hsreplay.net nachází ve více než 50 % všech balíčků! 

Sire Denathrius
Sire Denathrius
: Blizzard Entertainment

Druhá karta našeho seznamu asi také nikoho nepřekvapí. Aktuálně se jedná o jedinou zcela univerzální win condition, pro jejíž splnění stačí pouze bojovat vlastními miniony. Navíc ji lze použít jak ofenzivně, tak defenzivně, což je možnost, kterou u moc karet nevidíme. Své pevné místo si karta zajistila vyjma combo zaměřených decků, u prakticky všech základních archetypů. Její silný potenciál pak ukazuje i to, že spolu s Brannem stála za nerfem karty Kael'thas Sinstrider. Aktuálně ji nalezneme v přibližně 40 % balíčků.

Bronzebeard
Bronzebeard
: Blizzard Entertainment

Ze starého dobrého Branna měla spousta hráčů nejprve dobře opodstatněnou obavu. Na jeho navrátivší efekt nebyla hra zcela připravena, což jsme mohli vidět na testu ještě před jeho oficiálním zařazením do core setu, kdy spolu s kombinací dalších karet byl velmi konzistentně schopný soupeře porážet už  okolo pátého kola. Naštěstí tomuto nakonec Blizzard předešel a nově ho spíš vnímáme jako velmi dobrou pomoc ostatním kartám v decku. Silných battlecry máme ve hře více než dost a jen tak z mety nejspíš nevymizí. Branna atuálně obsahuje přibližně 37 % balíčků.

Theotar, the Mad Duke
Theotar, the Mad Duke
: Blizzard Entertainment

Jestli můžeme o Theotarovi něco říct, tak je to fakt, že je na našem seznamu rozhodně nejvíce kontroverzní. Prakticky už od jeho vydání se komunita pře o to, zda je jeho efekt pro hru přínosem a zda ji zbytečně nerozbíjí. Světový vicemistr a dvojnásobný vítěz MČR Jaromír JarlaVyskočil jej dokonce označuje za jeho nejméně oblíbenou kartu. Jak se ale říká „když je nemůžeš porazit, tak se k nim přidej“. Kartu narušující ruku soupeře tedy nalezneme ve více než třetině všech balíčků.

Blademaster Okani
Blademaster Okani
: Blizzard Entertainment

Poslední kartou na našem seznamu je velmi univerzální Okani. Ten, když nepočítáme Branna, je zároveň jedinou  kartou ze seznamu, kterou na vrcholku mety vídáme už delší čas. Kromě samotné možnosti zablokovat soupeři zahranou kartu totiž nabízí i velmi zábavnou (pro soupeře už až tak moc ne) formu mindgames, kdy váš protivník potřebuje odhadnout, kterou z možností blokace spellu x miniona jste zvolili. Zároveň lze efekt dobře kombinovat i s dříve zmíněným Brannem, díky čemuž automaticky zablokujete obě možnosti. Neměl by tedy chybět v žádném decku, který se snaží hrát okolo boardu. I díky aktuální popularitě Beast Huntera aktuálně Okaniho nalezneme ve více než čtvrtině všech balíčků.

Nejen tyto legendární karty uvidíme v akci již během víkendu 15. - 16. října, kdy proběhne vyvrcholení celosezónních soubojů těch nejlepších domácích karetních mágů. Novopečeným mistrem ČR se ale může stát jen jeden z šestnáctky postupujících

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Foto: PLAYzone
Štítky: hearthstone
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.