Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší výkon historie? Ruská hvězda nastřílela 41 killů za 21 kol!

5. 10. 2022 | 15:28 Counter-Strike 2 Zajímavost
V úterý vypukly kvalifikační turnaje pro IEM Rio Major. Díky seedingu byli diváci svědky několika jednostranných duelů, některé však i přesto přinesly specialitu. Řeč je o výhře 16:0 nebo jednom ze statisticky nejlepších individuálních výkonů CS:GO historie.
Denis „electroNic“ Sharipov
Denis „electroNic“ Sharipov
Zdroj: PGL Esports

Natus Vincere – nejvyšší seed skupiny B. Illuminar Gaming – náhradník na poslední chvíli a nejníže nasazený tým EU RMR. Jen blázen by zde čekal nějaké překvapení, obzvláště poté, co se polský celek nebál jít na možná nejsilnější mapu druhého nejlepšího týmu světa. Všechno nahrávalo chystané pohromě.

NAVI začali za CT a soupeře nepustili do hry, nedovolili mu ani jednou získat více kol v řadě. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev ani jednou nezemřel, protože u prohraných kol si vždy schovával zbraň do kola příštího, jeho skóre 14:0 po první polovině zápasu ale možná překvapivě není tím nejzajímavějším faktem.

Jako utržený ze řetězu totiž polskému týmu zatápěl kapitán Denis „electroNic“ Sharipov. Ani těžko uvěřitelné skóre 27:8 před změnou stran ruskému hráči nestačilo, hřebíček do rakve zatloukl při pistolkách, kde bez vesty a s pouhými 37 životy zametl v situaci 1vs4 se všemi soupeři a ukázal, kdo je králem.

ElectroNic se při výhře 16:5 může pyšnit 41 killy, což jsou v průměru skoro 2 zabití na kolo. Jen několik mu jich přitom chybí, aby měl více než součet jeho spoluhráčů nebo všech oponentů. HLTV rating činí 3.07, pouhá setina mu chyběla k překonání historie. 3.08 totiž nasbíral jeho krajan Georgi „WorldEdit“ Yaskin na ELEAGUE v roce 2016. 24letý hráč ale jasně ukázal, že i jako in-game leader je možné dominovat.

IEM Rio
IEM Rio
: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.