Přejít k hlavnímu obsahu

Maw & Disorder. Účastníci MČR před bojem o titul míří o víkendu do světa

7. 10. 2022 | 07:50 Hearthstone Preview
Letošní sezóna Hearthstone se blíží do finiše nejen u nás, ale i ve světě. O tomto víkendu proběhne poslední Masters Tour, který uzavře složení Masters Fall Championship, jenž bude poslední šancí na postup na mistrovství světa. Do akce míří také devítka českých a slovenských kouzelníků.
Eichii, Benko ani Matty nebudou na MT chybět
Eichii, Benko ani Matty nebudou na MT chybět
Zdroj: PLAYzone

Šestá zastávka MT nese podtitul Maw & Disorder. V boji o 6,25 milionů korun a slot na podzimním šampionátu se mezi stovkami nadaných hráčů představí také devět vyslanců česko-slovenské scény. Šest z těchto karetních mágů nebude chybět ani na finále Vodafone MČR Hearthstone, které proběhne za týden. Světový turnaj tak bude tím nejlepším možným warm-upem před vrcholem domácí sezóny.

Nejžhavějším želízkem v ohni tradičně bude Jaromír „Jarla“ Vyskočil, jenž na svůj Masters Tour úspěch čeká opravdu dlouho. Navázat na tažení z posledních dvou turnajů se stejně tak budou snažit Matyáš „Matty“ Kalužný a Michal „JoŽo“ Jozefek. Postoupit do play-off ale chtějí všichni, konkurence je neúprosná.

Z dalších účastníků finále MČR nebudou chybět ani Dominik „Eichii“ Eichenberger, Jakub „Pardub“ Pardubský a Benjamín „Benko“ Mravec. Všichni tři si vybojovali účast výhrou kvalifikace, stejně jako Michal „CptBoatsNHoes“ Šváb. Díky vysokému winrate uspěl Daniel „PoweR“ Strmiska, Michal „RybkaPipka“ Rybák doplnil výpravu a trojlístek hráčů Sazka.Inaequalis stejnou cestou jako Jarla, tedy přes ladder.

Turnaj o 250 tisíc dolarů probíhá od pátku do neděle, každý den se kvůli časovému pásmu začíná už v 9:00. V pátek a sobotu jsou na programu vždy čtyři kola swissu, která určí složení nedělního TOP 16 play-off. Sledováním vrcholného světového turnaje můžete získat až dva balíčky z expanze Murder at Castle Nathria.

Seznam českých a slovenských účastníků:

  •  Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenberger - Sazka.Inaequalis
  •  Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský - Sazka.Inaequalis
  •  Česká republika Michal „RybkaPipka“ Rybák – Sazka.Inaequalis
  •  Slovensko Benjamín „Benko“ Mravec - Gifted.uRage
  •  Česká republika Michal „CptBoatsNHoes“ Šváb – Gifted.uRage
  •  Česká republika Matyáš „Matty“ Kalužný – eSuba
  •  Česká republika Daniel „PoweR“ Strmiska - eSuba 
  •  Slovensko Michal „JoŽo“ Jozefek - Team Gravity
  •  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.