Přejít k hlavnímu obsahu

Konec Jankose v G2? Polský jungler si podle posledních zpráv hledá nové angažmá

19. 10. 2022 | 13:20 League of Legends Spekulace
Pětileté spojení Marcina „Jankos“ Jankowskiho s G2 Esports by podle informací LEC Wooloo, předního League of Legends zpravodaje, mělo na konci roku 2022 skončit. Spolu s polským junglerem si má nový tým hledat také Victor „Flakked“ Lirola Tortosa. „V další sezoně nebudou součástí G2,“ píše LEC Wooloo na Twitteru.
Jakons v dresu G2
Jakons v dresu G2
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games (s povolením)

Šokující zprávu přinesl LEC Wooloo ve středu po poledni. Jankos byl dlouhodobou stálicí G2 Esports a v posledních letech patřil mezi nejlepší evropské junglery. Od konce roku 2017 byl součástí nejúspěšnější organizace v historii LEC a pokud opravdu tým opustí, odejde jako jedna z největších legend G2.

Během svého působení v celku dosáhl Jankos obřích úspěchů. Pětkrát ovládl nejvyšší evropskou ligu LEC, v roce 2019 dokonce se svými parťáky zvítězil na MSI. Během stejné sezóny dokráčel až do finále světového šampionátu, kde jej však před úplným vrcholem zastavili FPX. S největší pravděpodobností bude posledním Jankosovým triumfem s G2 první místo z letošního jarního splitu LEC.

Vedle Jankose se dle zpráv LEC Wooloo s G2 Esports rozloučí také španělské ADC Victor „Flakked“ Lirola Tortosa. Teprve 21letý hráč přišel do mančaftu z akademie MAD Lions na začátku roku 2022. V evropském měřítku patřil mezi nejlepší, mezi světovou konkurencí to ale nebylo ono.

Informace o odchodu dvojice hráčů přichází jen několik dní poté, co se G2 rozloučili se Worlds na děleném třetím místě ve skupinové fázi a s jednou jedinou výhrou na kontě. Šlo o nejhorší výsledek organizace na Worlds od roku 2016 (vyjma sezóny 2020, kdy se na světový šampionát nekvalifikovala).

Potenciální náhrady za Jankose a Flakkeda zatím nejsou známy. V jungli se spekuluje o návratu Kacpera „Inspired“ Słomy do Evropy či příchodu Javiera „Elyoya“ Prades Batally z MAD Lions. Mezi ADC se zdá být favoritem fanoušků Steven „Hans sama“ Liv.

Současná sestava G2 Esports:

 Německo Sergen „Broken Blade“ Çelik
 Polsko Marcin „Jankos“ Jankowski
 Dánsko Rasmus Borregaard „caPs“ Winther
 Španělsko Victor „Flakked“ Lirola Tortosa
 Belgie Raphaël „Targamas“ Crabbé

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).