Přejít k hlavnímu obsahu

Postup na Major jsem obrečel. Byl to nejlepší pocit v mém životě, říká česká hvězda

25. 10. 2022 | 07:40 Counter-Strike 2 Rozhovor
Hvězdný střelec Adam „NEOFRAG“ Zouhar se spolu s Nemanjou „nexa“ Isakovićem o víkendu představil v rámci 2v2 showmatche Red Bull Flick. „Bylo dobré trochu vypnout a pobavit se,“ hodnotí svoji účast. V exkluzivním rozhovoru po zápase jsme však zabrouzdali i do zajímavějších vod, jako je kvalifikace na Major, adaptace v OG či porovnání s hraním v SINNERS.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: Lukáš Wagneter / Red Bull Media House

Adam „NEOFRAG“ Zouhar přestoupil do OG v květnu. Kromě adaptace na světovou scénu a komunikaci v angličtině si musel zvykat hlavně na nový přístup uvnitř týmu. „Učil jsem se novou roli, dost mi v tom pomáhali koučové a hráči. V SINNERS jsem hrál tak, že jsem měl beastika a další hráče, kteří mě dokázali supportit, ale v OG to děláme tak, že jsem na to sám, dá se říct, a jen mi nexa sem tam pomáhá,“ porovnává český hráč.

„Uvědomuju si, že když tu mou roli vyšperkuju, tak můžeme být nejlepší tým na světě,“ nebojí se nejvyšších cílů a své důležitosti. Současně si ale nepřipouští zbytečný tlak: „Asi je na mě velký tlak, ale já ho nechci vnímat.“

Odlišná je také příprava, tu nejtěžší fázi už ale má zřejmě za sebou. „Dneska jsme hráli, ale netrávili jsme tolik času v CSku. Už jsem ale zažil tvrdší přípravu na BLAST Premier a takhle, to jsem byl psychicky trochu na dně, bylo to dost silný. Teďka je to ale podle mě dobrý a myslím si, že jsme na dobré cestě,“ hodnotí NEOFRAG.

Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Foto: Lukáš Wagneter / Red Bull Media House

Highlightem dosavadního působení v Evropě je jednoznačně úspěch na EU RMR. „Byl to splněný sen,“ mluví český střelec jednoznačně. „Hrát na Majoru je podle mě sen každého hráče a mít vlastní samolepku ve hře, kterou si můžeš otevřít a nalepit si ji někam, je úžasný pocit. Byl jsem strašně šťastný, i jsem brečel. Mamka mi volala, rodiče mi volali a byli na mě pyšní. Řekl bych, že to byl nejlepší pocit v mém životě,“ rozvedl své myšlenky.

Tým přitom netrápí status vyzyvatelů. My jsme si právě říkali, že je lepší do Legends Stage nepostoupit, ale díky Challengers si na Majoru zahrajeme více zápasů. To je podle mě pro nás lepší, než jít do Legends a být nerozehraní,“ říká NEOFRAG. „Jenom zkušenosti budou hrát možná roli,“ vyjádřil se k nevýhodám mladé sestavy.

Rozhovor se dostal i k tématu srovnání s hraním za SINNERS. „Myslím si, že rozdíl je to velký. Už jenom podle hráčských znalostí a jak té hře rozumí, tak tomu nerozuměl nikdo v SINNERS, ani já. Někteří lidi ani nemají ponětí, o kolik kroků je to výš. Ale je to o dost lepší, i koučové jsou tu úplně v jiném měřítku. Hrozně moc tomu rozumí a je super mít takové lidi kolem sebe. Za ty měsíce jsem se naučil hodně,“ ohlíží se za uplynulými měsíci.

S chemií v týmu to ale tak jednoznačné není. „Řekl bych, že v OG máme dobré vztahy. Byly trochu chaotické, ale teď už je to fajn. V SINNERS jsme byli kamarádi, což neříkám, že v OG nejsme, ale tady je to více profesionální a vše bereme na větší váhu. V SINNERS ta nálada byla možná trochu lepší,“ dodává. „Sem tam se na SINNERS podívám. Koukal jsem i dema, co dělají, a sem tam jim radím a pomáhám, co dělají špatně,“ nezapomíná, kde prorazil.

„Děkuju všem, co si kupují moje samolepky,“ zdraví své podporovatele. „Dělejte, co vás baví,“ vzkázal na závěr.

 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.