Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi poletí do Dánska! Zákusečky ovládly české finále Red Bull Flick

25. 10. 2022 | 09:28 Counter-Strike 2 Reportáž
V Autoklubu ČR v neděli proběhlo finále české odnože Red Bull Flick. Národní kvalifikace měla za cíl určit, která dvojice poletí v listopadu do Kodaně. Tam se bude mít šanci utkat s dalšími vítězi kvalifikačních turnajů o účast na turnaji plném hvězd s dotací 50 000 euro.
Vítězný tým: MATYS & HONES
Vítězný tým: MATYS & HONES
Zdroj: Lukáš Wagneter / Red Bull

Startovní listina českého finále čítala spoustu zajímavých jmen. Speciální mód Flick ale nesvědčil úplně všem. Už ve skupině poprvé zakopli Robert „manguss“ Kasper a Tomáš „system“ Zemko z ENTERPRISE, kteří svou zkázu dokonali prohrou v prvním kole play-off. Tým oblíbeného streamera Vladimíra „czMarv“ Marvana sice poté padl v semifinále, ale po další výhře si následně odnesl krásné bronzové medaile.

Z řad známých tváří už ve skupině vypadli se svými parťáky Matěj „twist“ Petráš, Simon „KWERTZZ“ Horák nebo Martin „zur1s“ Sláma. Mezi takovým osazenstvem naopak uspěli Vojtěch „M1nT“ Pauš a David „nAchy“ Nacházel, jenž opanovali svoji skupinu a skrze horní polovinu pavouka došli až do finále. Jejich finálový soupeř však patřil mezi ty nejpovolanější – Zákusečky tvořené reprezentanty Sampi.Tipsport.

České finále Red Bull Flick
České finále Red Bull Flick
Foto: Lukáš Wagneter / Red Bull

Matúš „MATYS“ Šimko a Jan „HONES“ Urválek hráli ve velké formě a na cestě do finále ani jednou nezaváhali. Soupeři ale lépe vyšel vstup do závěrečné BO3 nedělního dne a po těsné výhře šli do vedení. Profesionálové si to však nenechali líbit a napínavou sérii dokázali otočit. V polovině třetí mapy získali náskok, jenž sice ztratili, ale koncovka jim už patřila. Hráči Sampi nešetřili emocemi a triumf si náležitě užili.

Výhrou národní kvalifikace si česko-slovenské duo zajistilo účast na kodaňském finále, které proběhne dva týdny po Tipsport MČR CS:GO. V první fázi se MATYS a HONES utkají s ostatními vyslanci národní a evropských kvalifikací, jenom šest nejlepších týmů může postoupit do vrcholného klání, kde se 19. a 20. listopadu porvou o titul s desítkou zástupců elitních světových týmů. Hrát se bude o více než 1 200 000 Kč.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.