Přejít k hlavnímu obsahu

Jaká je nejvzácnější samolepka v CS:GO? Odpověď i její příběh vás zaručeně překvapí

26. 10. 2022 | 14:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ve světě CS:GO kolují tisíce vzácných předmětů. Možná až nečekaně cenným kouskem je i jedna z novějších samolepek. Pochází z roku 2018, i přesto jich je na světě už pouze 6 kusů. Důvod nízkého počtu kusů dané samolepky je totiž doprovázen velmi netradičním příběhem.
Sticker | bondik (Gold) | Boston 2018
Sticker | bondik (Gold) | Boston 2018
Zdroj: Valve

Závratnými cenovkami nemusí disponovat pouze skiny na zbraně, ale rovněž samolepky, jak jsme vyprávěli minule. Ceny ovšem neurčují pouze vzhled a stáří. Důležitým faktorem je i skutečnost, kolikrát byla daná nálepka otevřena. Konkrétněji pak kolik kusů doposud nebylo aplikováno a je jich nyní tedy dostupných. V tomto ohledu drží prvenství kousek, kterého je nenalepených na celém světě už jenom šest kusů.

Nemyslete si ale, že se jedná o sticker z dob začátků CS:GO. Je totiž starý pouze čtyři roky a jedná se o zlatý autogram z ELEAGUE Majoru 2018 od Vladyslava „bondik“ Nechyporchuka. Nabízí se tedy otázka, proč tomu vlastně tak je právě u této konkrétní samolepky. Důvod vzácnosti tohoto konkrétního kusu je ten, že se bondik na Major kvalifikoval s týmem, jenž kvůli vízům musel účast na vrcholném turnaji zrušit.

Kámen úrazu nastal kvůli tomu, že v době odhlášení už byly nálepky dávno v prodeji, a tak se muselo najít rychlé řešení. Kapsule obsahující předměty TYLOO byla nahrazena novou, kde čínský tým nahradil první nepostupující celek Flash Gaming. Nic se však nezměnilo na tom, že všechny nálepky TYLOO byly dávno v oběhu. Jenom dílem náhody tak bylo, že právě bondikovu samolepka hráči vytočili ze všech nejméněkrát.

I přes nízký počet dostupných kusů není kupní cena nejunikátnější samolepky na světě nikterak astronomická. Jeden kus lze totiž pořídit za zhruba 15 500 Kč, což je vzhledem k její raritě přijatelná cena. Ty skutečně nejvzácnější, z hlediska hodnoty, vás totiž mohou vyjít klidně na miliony – například Titan.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.