Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO zůstává, legenda jde z kola ven. Co bude s týmem Apeks?

26. 10. 2022 | 12:34 Přestup
Severská organizace Apeks se v průběhu léta odhodlala ke třem změnám. S polským trenérem přišla litevská puška a francouzská legenda. Poslední článek ale v týmu dlouho nevydržel. Richard „shox“ Papillon do týmu herně nezapadl a může si hledat nové angažmá.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: Apeks

Apeks je sledovaným pojmem v našich končinách především díky Martinu „STYKO“ Stykovi. Ten měl s norskou organizací možnost přijet začátkem sezóny do Bratislavy a na domácím poli po dlouhých letech dokráčet k titulu. Nic dalšího se ale Apeks nepodařilo a v létě přišel řez kádrem. Slovenský střelec sice změny přežil, přesunul se však na pozici in-game leadera. K Majoru se však se svými kumpány ani nepřiblížil.

26. září se organizace vzdala dobře rozehraného play-off ESEA Advanced, aby se bez tlaku zamyslela nad budoucností CS:GO sekce. Podle nejnovějších informací to ale znamená možná jenom jednu další změnu v sestavě. Richard „shox“ Papillon si oficiálně může hledat nové angažmá, zatímco STYKO ve svých IG Stories informuje o dnešním startu zkoušených hráčů. Apeks rovněž hovoří pouze o pátém hráči.

Severská organizace nemusí čekat na odpadlíky z Majoru, protože se její hráči letos propadli o úroveň níže. Vyhrabat se výše musí postupnými kroky, z nichž ustálená a dobře fungující sestava bude tím prvním. Až poté se mohou ohlížet do Francie, kde se příští CS:GO Major uskuteční. Zajímavé bude kromě délky trvání zkušebního období také sledovat, jestli STYKO zůstane kapitánem, nebo se vrátí k původní roli.

Aktuální soupiska Apeks:

 Švédsko Tim „nawwk“ Jonasson
 Slovensko Martin „STYKO“ Styk
 Norsko Joakim „jkaem“ Myrbostad
 Litva Justinas „jL“ Lekavicius

 Polsko Jakub „kuben“ Gurczynski (trenér)
 Norsko Pål „Polly“ Kammen (asistent trenéra)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.