Přejít k hlavnímu obsahu

Tisíce Overwatch účtů obdržely ban. Pouze první vlna, varuje Blizzard cheatery

29. 10. 2022 | 15:31 Overwatch Gaming
Spousta her, především těch online, čelí podvodníkům, neboli cheaterům. Ti používají vývojářem neschválené programy. Overwatch 2 není výjimkou a první vlna banů vyhledala více než 3 tisíce účtů. Je to ale pouze začátek.
Overwatch 2 bojuje s cheatery
Overwatch 2 bojuje s cheatery
Zdroj: Blizzard Entertainment

Uvedení staronového titulu Overwatch 2 do světa doprovázela spousta komplikací. Ať šlo o DDoS útoky nebo kontroverzní požadavky na ověření telefonu, Blizzard postupně ustupoval a hráči si tak postupně začali hru užívat a ovládat. Netrvalo ale dlouho, než se objevil nový problém, který se ale dal očekávat – podvodníci. V nové zprávě na korejských fórech Overwatch Blizzard odhalil, že v první vlně od uvedení hry byly ve hře zabanovány tisíce cheaterů.

Celkem bylo k 26. říjnu zabanováno 3 486 účtů za používání programů, které Blizzard neschválil. Podvodníci se v průběhu let ukázali být velkým problémem ve hrách, jako je Call of Duty a několik dalších. A protože OW2 je hratelné zdarma, někteří se obávali, že podobný osud může potkat i tento titul. Ověření pomocí SMS bylo pokusem společnosti Blizzard zabránit potenciálním podvodníkům ve vytváření nových účtů tím, že ke každému z nich bylo připojeno telefonní číslo, ale odpor k systému přinutil vývojáře ustoupit.

Hlavně streameři ve svých hrách zdokumentovali rostoucí počet podvodníků, kteří často sarkasticky vtipkovali o tom, jak mají noví hráči „nejlepší aim“. Ve virálním klipu cheater získá Play of the Game, který jeho „zázračný aim“ odhalí. Vývojáři pochopitelně naznačují, že v určitém okamžiku plánují implementaci anti-cheatu, ale prozatím nejlepší, co mohou hráči udělat, je nahlásit ty, které podezřívají z hackování. Pak už zbývá jen doufat, že se s nimi vývojáři vypořádají.

Zdroj: Twitter
Štítky: Overwatch 2, cheater
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.