Přejít k hlavnímu obsahu

Pátý titul mistra ČR? ZEDKO se může letos stát nejúspěšnějším hráčem historie

28. 10. 2022 | 13:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jindřich „ZEDKO“ Chyba patří mezi trojlístek 24letých hráčů SINNERS, z celého týmu má ale ve sbírce historicky nejvíce úspěchů. Ještě před působením u hříšníků totiž zažil profesionální éru v eXtatus, z této doby jako jediný dodnes působí na domácí scéně. Právě díky této kombinaci se již za týden může stát nejúspěšnějším hráčem v historii MČR!
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Jindřich „ZEDKO“ Chyba se na domácí CS:GO scéně pohybuje od začátku existence CS:GO, kdy působil po boku staršího bratra Tomáše alias jAPKA. Poprvé se na MČR představil v roce 2013, už o rok později oblékl v 16 letech poprvé dres české reprezentace. V různých týmech zářil, ale až v roce 2016 se skutečně našel.

Krátce po svých osmnáctinách totiž rodák z Ústeckého kraje přestoupil do eXtatus a o půl roku později získal svůj první titul mistra České republiky. O rok později se eXtatus stal profesionálním týmem a nikoho nepřekvapilo, že přišla úspěšná obhajoba. V roce 2018 ale projekt skončil a ZEDKO přestoupil do eSuby. Část úspěšného jádra eXtatus ale zůstala pohromadě a pod křídly Gunrunners ve finále eSubu porazila.

ZEDKO oblékal modrý dres i v dalším roce, kdy se po definitivním rozpadu bývalých eXtatus uvolnil domácí trůn. Esuba ale v Brně selhala a nebyla z toho ani medaile, zatímco noví reprezentanti eXtatus turnaj ovládli a ověnčili loučení ikonické organizace s červenými dresy zlatým písmem. Na scéně ale nastal třesk.

Mezi vysoce ambiciózními projekty vznikla v lednu 2020 organizace SINNERS se supersilnou CS:GO sekcí. ZEDKO byl její součástí, kádr oplýval hvězdou vedle hvězdy. Dnešní fanoušci moc dobře vědí, že právě SINNERS ovládli dvě následující MČR a ZEDKO se díky tomu stal už čtyřnásobným mistrem České republiky.

Čtyři zlaté medaile mají ve své sbírce také Chybovi dřívější parťáci – Richard „queztone“ Strnátko, Patrik „DEV7L“ Stuchlík a samozřejmě i David „frozen“ Čerňanský před doublem s eXtatus ovládli MČR také o rok dříve s nEophyte a později také s Gunrunners. Frozen nyní působí ve světě, zbylí dva borci už nehrají.

ZEDKO tak má před sebou obří výzvu. SINNERS už nejsou jasným favoritem jako dříve, jejich fanouškovská základna je však požene kupředu. Člen dvou klíčových profesionálních ér domácí CS:GO scény se může ve 24 letech navždy zapsat do historie českého esportu, a věřte tomu, že pro to udělá opravdové maximum.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.