Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tady. Začátek historického IEM Rio Majoru je na spadnutí, na co se můžeme těšit?

30. 10. 2022 | 17:35 Counter-Strike 2 Preview
Konečně! V pořadí již osmnáctý CS:GO Major vypukne již v pondělí na brazilské půdě v Riu de Janeiru. Svou pouť za vysněným Major titulem započne hned 24 celků z celého světa. Pozvednou trofej nad hlavu favorité? Budeme svědky velkého triumfu některého z domácích celků? Či dokonce do boje o titul promluví i Čech a Slovák? To vše se dozvíme v následujících třech nabitých týdnech.
IEM Rio Major 2022
IEM Rio Major 2022
Zdroj: ESL (s povolením)

Jeden z nejočekávanějších turnajů v historii Counter-Striku se blíží. Řeč je samozřejmě o nadcházejícím brazilském IEM Rio Majoru 2022, který vypukne v pondělí 31. října. Pojďme se společně podívat, na co se můžeme těšit.

Mezi nejžhavější favority na titul jsou řazeni jednoznačně dosavadní Major šampiony z FaZe. Tým pod velením dánského veterána Finna „karrigan“ Andersena bude chtít zaručeně potvrdit letošní nadvládu a k tomu si navíc na své konto připsat tučný bonus v podobě Intel Grand Slamu.

Rozhodně se však nebude jednat o procházku růžovým sadem. Cesta za Major titulem je totiž dlouhá a trnitá. FaZe navíc nejsou jediní, kteří si na tuto nejprestižnější trofej dělají zálusk. Horkými adepty jsou tradičně také Natus Vincere v čele s nejlepším hráčem světa Oleksandrem „s1mple“ Kostylievem, či momentálně nejlepší tým podle HLTV žebříčku Vitality s hvězdným sniperem Mathieu „ZywOo“ Herbautem.

Domácí prostředí a hlavně proslulé brazilské publikum bude hnát kupředu především tři celky. Jedním z nich bude nejlepší jihoamerický tým posledních tří let FURIA, který bude zaručeně pomýšlet minimálně na play-off.

Citelnou podporu budou mít i Marcelo „coldzera“ David a Epitacio „TACO“ de Melo s jejich celkem 00NATION. Ty zaručeně největší ovace si ale s jistotou vyslouží brazilská legenda Gabriel „FalleN“ Toledo s jeho „Last dance“ projektem pod záštitou organizace Imperial.

Česko-slovenští fanoušci pak budeu upírat oči především na dva evropské týmy v jejichž řadách najdeme jak českého, tak i slovenského reprezentanta. Svou letošní výbornou formu se totiž chystá potvrdit David „frozen“ Čerňanský s MOUZ. Jinak tomu nebude ani u celku OG, který reprezentuje bývalý „hříšník“ Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.