Přejít k hlavnímu obsahu

Příběh jako z anime. Rivalové ze střední se porvou o titul na mistrovství světa

31. 10. 2022 | 10:30 League of Legends Reportáž
Střední škola Mapo v Soulu bude mít po nedělním finále světového šampionátu v League of Legends více titulů než celá Čína. V boji o slavnou trofej se totiž utkají dva z bývalých žáků Mapo - Kim „Deft“ Hyuk-kyu a Lee „Faker“ Sang-hyeok. Jeden chce konečně dosáhnout na vrchol, ten druhý chce po letech znovu obnovit svou dynastii.
Deft je ve finále Worlds
Deft je ve finále Worlds
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

„Ve své třídě jsem byl nejlepším hráčem na žebříčku. V jiné třídě byl ale Gojeonpa (Faker), který byl asi první nebo druhý v Koreji,“ prozradil před několika lety v rozhovoru Deft. Dvě z největších hvězd světa League of Legends byli před lety rivaly na střední škole, nyní soupeři ve finále mistrovství světa.

Faker s T1 postoupil přes JD Gaming, Deft v dresu DRX přehrál poprvé v roce 2022 Gen.G. Hned třikrát.

Semifinálová BO5 série začala podle očekávání. Gen.G pokračovali v dominanci nad DRX z LCK a po 29 minutách bušili na nepřátelský Nexus. Nejeden expert začal outsidera odepisovat hned po první prohře, která nápadně připomínala ty z dosavadního průběhu roku. Jenže Kim „Zeka“ Geon-woo a Hong „Pyosik“ Chang-hyeon byli proti.

Zekova show začala ve druhé hře, kdy na Summoner's Rift vyrazil s Ahri. Jeho Flash + Charm na Rulerova Varuse byla posledním hřebíkem do rakve Gen.G a bylo vyrovnáno.

Jenže to se Zeka teprve rozehříval. Ta opravdová show přišla ve třetí hře, kdy locknul Akali. Jak správně poznamenali komentátoři na oficiálním streamu, lepší Akali než tu v rukou Zeky dost možná neuvidíte. Čistá dominance a mid gap proti Jeong „Chovy“ Ji-hoonovi, jednomu z top midlanerů světa.

Čtvrtá hra byla konečnou pro Gen.G na letošních Worlds. Do popředí se vedle Zeky dostal také Pyosik, jenž se svou Kindred odehrál parádní zápas. Spolu se svým midlanerem byl největší hvězdou DRX a pomohl Deftovi do jeho prvního finále Worlds v kariéře.

O tom, kdo usedne na světový trůn League of Legends, se rozhodne v noci ze soboty na neděli. Finálová BO5 série začíná v 1:00 středoevropského času. 

Statistiky Gen.G vs. DRX
HráčK/D/AHráčK/D/A
 Jižní Korea Doran6/11/10 (1.5) Jižní Korea Kingen8/6/20 (4.7)
 Jižní Korea Peanut3/11/12 (1.4) Jižní Korea Pyosik13/5/18 (6.2)
 Jižní Korea Chovy5/7/10 (2.1) Jižní Korea Zeka10/4/16 (6.5)
 Jižní Korea Ruler13/5/7 (4.0) Jižní Korea Deft13/5/14 (5.4)
 Jižní Korea Lehends1/12/18 (1.6) Jižní Korea BeryL2/8/36 (4.8)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).