Přejít k hlavnímu obsahu

Trojnásobní mistři! SINNERS poráží eSubu a kompletují historický zlatý hattrick

7. 11. 2022 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Král není mrtev, král přežil vlastní smrt! SINNERS ve skupině zaváhali a ve druhém vzájemném zápase s Cryptovou byli už v pátek mapu od vyřazení z turnaje. Prošli semifinále, ale ve finále prohráli náročnou první mapu a museli sérii otočit. Jako správní obhájci do toho ale dali všechno a vybojovali ten vůbec nejtěžší ze tří titulů ve třech letech. Triumfem se zapsali do historie, protože se stali první organizací, která opanovala tři roky Tipsport MČR CS:GO v řadě.
SINNERS na MČR 2022
SINNERS na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Finálovou řežbu otevřela ikonická mapa Mirage. Úvodní pistolky lépe vyšly eSubě, po prvním nákupu a následném clutchi Martina „Pechyn“ Pechouška byl stav už 5:0. O první bod SINNERS se postaral až Patrik „Zero“ Žúdel, který se rozehrál do neuvěřitelné formy a byl hlavním tahounem hříšníků. O čtyři zářezy v jednom kole se později postaral i Max „SHOCK“ Kvapil a Sebastian „beastik“ Daňo, Davidu „forsyy“ Bílému zase nevyšel clutch proti rivalovi Dominiku „blogg1s“ Janitovi. Modrá krev však udržela vedení 9:6.

Také SINNERS se ale nenechali zahanbit se svými útočnými postupy, spousta kol se dostala do vypjatých koncovek a clutch momentů. Jakub „M1key“ Krausko jako jediný vyhrál ten na straně eSuby, jinak vše vycházelo hříšníkům a otočili skóre dokonce už na 14:10. Ve správný moment ale eSuba našla obranný recept, vycházely jí i retaky a po sérii pěti bodů se dostala k map pointu. SINNERS však ubránili položenou bombu a šlo se do prodloužení! Hlavním strůjcem přežití byl Zero, který ve 30 kolech nasázel 34 killů.

Nádech a výdech, výstaviště burácelo, overtime započal. Za obranu eSuba navázala na závěr druhé poloviny a získala dva body, následně byl úspěšný i první útočný pokus, což v rychlém tempu vykřesalo další dva map pointy. Už to vypadalo, že se SINNERS opět ubrání a druhé prodloužení bude na světě. Borci v modro-černých dresech ale poněkolikáté vykouzlili vítěznou 3v5 situaci a v napínavé finálové sérii šli do vedení 1:0!

SINNERS se nebáli mapy Nuke, ačkoliv jej eSuba v předchozích dvou zápasech na turnaji zvládla naprosto bravurně. Prvních šest kol v podání hříšníků však bylo chirurgicky přesných a už jen tento samotný zisk šesti bodů byl parádním základem pro zbytek zápasu. Esuba ve dvou následných případech získala dva entry fragy, ale SINNERS zase vyšly dohrávky kol a ničily tím ekonomiku soupeře. Vzepření modré krve v závěru strany stačilo pouze na stažení náskoku na 4:11, což má na Nuke za CT k ideálnímu stavu opravdu daleko.

Že ale není ani zdaleka ještě rozhodnuto, ukázala hned první kola po změně stran. Jindřich „ZEDKO“ Chyba s Deaglem naservíroval svému týmu vyhrané kolo jako na zlatém podnose, ale mimo to eSuba začala dravě dotahovat. Nebo to tak alespoň vypadalo. Jakmile se však SINNERS dostali k plnému nákupu, vystavěli neprostupnou zeď a potřísnili ji modrou krví soupeře. Od 21. kola měli všechna zbývající kola jednoznačně pod kontrolou a finálový mač bude první zápasem play-off, který došel do decideru. Tak to má být!

SINNERS vs. eSuba
SINNERS vs. eSuba
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Overpass jsme na pódiu letos zatím neviděli, o to vhodnější byl pro rozhodnutí finále. SINNERS vyhráli nože, zvolili si CT stranu a rychle šli do vedení 3:0. To dokonce zdvojnásobili poté, co ve svůj prospěch otočili 2v5 situaci proti prvnímu plnému nákupu. Poté se ale přihlásil o slovo Lukáš „Levi“ Bouřa a eSuba zaskórovala třikrát v řadě. Jako bychom se ale poté vrátili na první mapu, protože 1v2 clutch vyhrál SHOCK a o dvě kola později i ZEDKO. M1key ve stejném pokusu naopak neuspěl a za obranu vybojovali 11 cenných bodů.

Sedmibodový náskok libereckých hříšníků navíc po změně stran rostl. Byl to až Pechyn s Lukášem „luko“ Hrabčíkem, kteří paradoxně proměnili v zisk bodu a začátek vítězné série jen vylepšené pistole. SINNERS však dali soupeři ochutnat stejnou medicínu a úspěšným útokem se slabším nákupem si vybojovali pět match pointů. Tolik jich však ani nepotřebovali, proměnili hned druhý a potřetí v řadě se stali mistry České republiky! ZEDKO navíc získává svůj pátý titul, historicky úspěšnější hráč na domácí scéně neexistuje!

SINNERS vs. eSuba
SINNERS vs. eSuba
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.